Enervit storsatsar med ny svensk distributionslösning

Enervit är en av världens största tillverkare av energiprodukter för atleter.

Enervit storsatsar med ny svensk distributionslösning

Enervit har på knappt 20 år blivit en av Sveriges mest sålda energiprodukter för atleter. Nu vill det italienska varumärket växla upp ytterligare och byter distributionslösning.[left][/left]

Publicerad

Enervit lanserades i Sverige 2002 och har sedan dess blivit ett välkänt varumärke inom träning och kosttillskott. Distributionen har skötts av Arvika-baserade bolaget Slorfelt Trading. Och bolaget har gjort det bra. Enervit finns idag hos allt ifrån Apotea, ICA och Axfood-koncernens butiker till sportfackhandeln med representation hos Stadium, XXL, Team Sportia och Cyklokteket. I Sverige är Enervit sedan flera år huvudsponsor till bland annat Vasaloppet och SHL och sponsrar även stora evenemang som Stockholm Maraton, Lidingöloppet och Vätternrundan. Nu vill de italienska ägarna ändå lägga i en växel till.

Från och med första augusti kommer därför säljbolaget Movement med kontor i Malmö, Stockholm och Oslo ansvara för hela distributörsledet med allt från logistik, marknadsföring och säljkårsbearbetning. Movement berättar i ett pressmeddelande att man förutom bearbetning av 200 butiker inom sporthandeln kommer att jobba för att få in Enervit i högre grad även inom dagligvaruhandeln och även med ett nytt fokus på servicehandeln.

– Jag är oerhört glad och förväntansfull över att börja samarbeta med Movement i vår tillväxtresa i Sverige. Det vi har åstadkommit med vårt team i Sverige hittills är en stabil bas att bygga vidare på och vi anser att vi nu har den bästa partnern som krävs för att ta nästa steg, säger Alberto Sorbini, vd och koncernchef för Enervit.

Mats Slorfelt, vd hos Enervit Sverige om det nya samarbetet: 

– Att tillsammans med Movement starta nästa etapp i vår strävan att vara Sveriges ledande sportnutritionsleverantör känns mycket inspirerande. Båda företagen har samma värdegrunder och brinner för god service, hög kundnärvaro och att utveckla våra affärer i butiksledet. Vi stärker vår kapacitet och kompetens avsevärt och kommer att upplevas som ett starkt och sammansvetsat lag.

Idag finns Enervit etablerat i cirka 30 länder. Varumärket grundades 1953 när det italienska familjeföretaget Sorbini började utveckla drickbar föda till svårt sjuka patienter inom sjukvården. Under åren utvecklades företaget och började forska inom sportbranschen 1972 med fokus att utveckla energigivande näring för aktiva människor. 2002 började Enervit säljas i Sverige.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206