Arc’teryx tillverkar 30 000 skyddsrockar för sjukvården

Vi har sett hur ett flertal sport- och outdoorvarumärken har gått in för att stötta sjukvården med skyddsutrustning under coronakrisen. Det senaste exemplet är Arc'teryx som just nu producerar 30 000 skyddsrockar i egen fabrik.


Arc'teryx tillverkar 30 000 skyddsrockar för sjukvården
Så här ser de ut! Finns även i orange.

Just nu går Arc’teryx fabrik Arc`One i Vancouver på högvarv. De har tillfälligt ställt om produktionen och producerar just nu 30.000 skyddrockar, eller snarare vårdförkläden, och kommer att fortsätta titta på fler kreativa lösningar för att bidra till den hårt pressade sjukvården under coronakrisen.
Tio dagar tog det att ta fram en prototyp av det återanvändbara plagget i samarbete med lokala hälsovårdsmyndigheter och företagets materialpartners. Första steget blev att skapa en första omgång med 500 enheter för att täcka den lokala bristen, i Vancouver. Nu är tillverkningen inne i en andra fas för att täcka större nationella och globala behov.
Tillsammans med Arc’teryx samarbetspartners Mustang Survival och Boardroom Clothing så kommer totalt 90.000 vårdförkläden att tillverkas.