Arc'teryx tillverkar 30 000 skyddsrockar för sjukvården

Arc'teryx tillverkar 30 000 skyddsrockar för sjukvården

Vi har sett hur ett flertal sport- och outdoorvarumärken har gått in för att stötta sjukvården med skyddsutrustning under coronakrisen. Det senaste exemplet är Arc'teryx som just nu producerar 30 000 skyddsrockar i egen fabrik.

Publicerad

Så här ser de ut! Finns även i orange.

Just nu går Arc'teryx fabrik Arc`One i Vancouver på högvarv. De har tillfälligt ställt om produktionen och producerar just nu 30.000 skyddrockar, eller snarare vårdförkläden, och kommer att fortsätta titta på fler kreativa lösningar för att bidra till den hårt pressade sjukvården under coronakrisen.
Tio dagar tog det att ta fram en prototyp av det återanvändbara plagget i samarbete med lokala hälsovårdsmyndigheter och företagets materialpartners. Första steget blev att skapa en första omgång med 500 enheter för att täcka den lokala bristen, i Vancouver. Nu är tillverkningen inne i en andra fas för att täcka större nationella och globala behov.
Tillsammans med Arc'teryx samarbetspartners Mustang Survival och Boardroom Clothing så kommer totalt 90.000 vårdförkläden att tillverkas.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206