Patagonia lämnar Roswi – sjösätter egen organisation i Sverige

Patagonia lämnar Roswi – sjösätter egen organisation i Sverige

Efter 10 års samarbete tar Patagonia över stafettpinnen från nuvarande distributören Roswi och kommer på sikt att bygga upp en egen organisation.

Publicerad

Från och med i höst, den 1 oktober 2020, kommer Patagonia att bygga upp ett eget team för försäljning, marknadsföring och miljöprojekt i Sverige och Danmark. Den nuvarande Täbybaserade agenten Roswi kommer att fortsätta arbeta med Patagonia genom införsäljningsperioden av SS 2021 och kommer även att vara behjälplig under övergångsperioden.
Patagonia, som är kända för ett stort miljöengagemang, kommer bland annat – enligt ett pressmeddelande – att bygga upp partnersamarbeten med lokala miljöorganisationer och engagera sig ännu närmare outdoorcommunityt.
– Vi vill tacka Roswi för mer än tio års engagemang för Patagonien och det hårda arbete som har gjorts för att få det stora genomslag vi har idag i Sverige och Danmark. Roswi och deras stora team har lagt grunden som vi kommer att fortsätta bygga Patagonias mission på och vi omfamnar de miljö- och oudorvärden som är så starka här, säger Ryan Gellert, General Manager EMEA på Patagonia.

Chistopher Carlander, Roswi.

– Vi är hedrade över att ha varit en del av Patagonia-familjen alla dessa år och för att få bevittna hur ett framgångsrikt företag kan skapa verkliga förändringar i hela branscher och samhällen. Det har varit ett rent nöje att arbeta med ett starkt varumärke som Patagonia och se det utvecklas och blomstra i Sverige och Danmark, såväl som globalt. Det är med stor stolthet vi nu överlämnar stafettpinnen och vi önskar Patagonia fortsatta framgångar, säger Christopher Carlander, vd för Roswi.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

2117 Vallåsen

1 kommentar

Rolf Johansson: Wänerstedt, ett fantastiskt företag som vi haft glädjen att samverka med under många år

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206