Ny sportbutik ska lyfta Västerås friluftsliv

Ny sportbutik ska lyfta Västerås friluftsliv

Lördagen den 16 november invigs en ny outdoorbutik på Björnöns friluftsområde i Västerås. Butiken ska kombinera försäljning med uthyrning.

Publicerad

Huvudbyggnaden på Björnögården har funnits sedan 1968, men nu har den totalrenoverats under hösten för att bli en ny och modern sport- och friluftsbutik. Hela bottenvåningen på fastigheten har rivits ut och förvandlats till butiksytor. Nu är det dags för invigning.
– Slutresultatet är bättre än jag någonsin kunnat drömma om. Jag tror att det kommer innebära ett rejält lyft för stadens friluftsliv, säger Per Fredin som är butiksansvarig och delägare i Björnögården.  
Tidigare har lokalerna omfattat gym, spa och relaxavdelning men nu är det fokus på försäljning och uthyrning av outdoorprodukter. I sortimentet finns allt från långfärdsskridskor och längdskidor till mountainbikes och kajaker, samt en skidverkstad.
Platsen, som ligger i Björnöns naturreservatet, har fungerat som ett friluftscenter sedan 1942.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium lämnar Tyskland

6 kommentarer

Nicko: Stadium har väl i flera år bevisat att de är föränderliga och inte rädda att både ge sig in på nya marknader och modet att kliva av när det inte funkar. Resultatmässigt överlägsna alla andra aktörer...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842