Intersport kör hem paket – med cykel och spårvagn

Intersport kör hem paket – med cykel och spårvagn

Intersport har börjat samarbeta med leveransföretaget Urb-it för paketleveranser till kunder i Stockholm och Göteborg. Leveranserna sker med cykel, kollektivtrafik eller per fots.

Publicerad

Frågan om hur man gör med paketleveranser "the last mile" fram till kund utgör en allt viktigare fråga för alla handlare som är verksamma online. Intersports lösning i storstäderna Göteborg och Stockholm är att ta hjälp av företaget Urb-it:s tjänster, som erbjuder miljövänliga transporter utan koldioxidutsläpp. Sportfack bad Intersports Johan Lidenmark, Chief digital officer, berätta hur det fungerar i praktiken.
– Det är oftast studenter som är så kallade "urbaners" och ansluta till Urb-it. De får en summa för varje paket de levererar. I dagsläget har vi avtal med Urb-it i Stockholm och Göteborg. Transporterna sker med cykel, med hjälp av kollektivtrafiken, eller per fots.      
Tjänsten innebär att kunden kan få leveransen till valfri plats, ibland så tidigt som inom en timme.
– Våra kunder har sedan länge kunnat hämta upp e-handelsvaror i valfri butik och använda vår tjänst "boka och hämta" där man reserverar en vara online och hämtar upp den i butik. Med Urb-it kan de få köpta varor levererad vid önskad tidpunkt direkt till önskad plats.    

Johan Lidenmark, CDO på Intersport.

Generellt sett har Intersport försökt få ner sina transportkostnader även för större varuleveranser mellan lager och butik. Den senaste tiden har man synkat transporterna mellan det nya huvudlagret i Nässjö och butikerna, så att så många varor som möjligt går iväg med samma transport, istället för enstaka leveranser.
– Det här har sparat oss miljonbelopp. Transporterna utgör väldigt mycket pengar för en så stor aktör som Intersport och för oss är det förstås också en viktig fråga i vårt fortlöpande hållbarhetsarbete.
För kunderna är det gratis att hämta ut paket i butik, men hemleveranser efter ett onlineköp är belagda med en avgift – dock bara för köp upp till 399 kronor. I dagsläget går 70 procent av paketleveranserna till butik, och resten direkt till kundens hemadress.    
– Vi vill gärna att kunderna kommer och hämtar i butik, det är bra för våra butiker. Men fraktfrågan är viktig för kunden, så vi följer utvecklingen fortlöpande och tittar på om vi till exempel skulle se att vi minskar eller ökar i avslut från kunderna, beroende på vilken avgiftsnivå och villkor vi väljer, avslutar Johan Lidenmark. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

1 kommentar

Martin: Där gick startskottet för bara egna butiker i framtiden för fucking Åmålsfödda didriksson. För alla som inte vet så står Fenix och Naturkompaniets modell som facit för Adelis som också äger...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842