Puma Nordic byter vd

Foto: Ashutosh Sonwani/Pexels

Puma Nordic byter vd

Vd:n för Puma Nordic, Anders Jönsson, lämnar företaget efter 30 år på olika positioner inom bolaget. Här kan du läsa vem som blir hans efterträdare.

Publicerad

Anders Jönsson slutar på Puma Nordic.

Det sägs att en katt har nio liv och Anders Jönsson måste ha överlevt dem alla med sina 30 år på olika poster inom företaget. Anders, som haft stor del i att utveckla Puma Nordic, har själv tagit beslutet att nu lämna bolaget "för att prova på nya utmaningar" och slutar redan den första oktober.    
En ny vd är redan tillsatt och det blir Miroslav Ryba, som senast kommer från vd-posten för regionen Ryssland, Ukraina och Turkiet. Han tar nu familjen med sig och flyttar till södra Sverige.
Informationen har nyligen gått ut internt på Puma, bland annat uttalar sig Pumas Arne Freundt, Regional General Manager EMEA, i ett internt meddelande:
– Vi vill gemensamt tacka Anders för hans starka bidrag till vårt varumärke och önskar honom allt väl för såväl hans privata som yrkesmässiga framtid.

Miroslav Ryba tar över vd-rollen och flyttar nu till Sverige.

Den nye vd:n Miroslav "Mirek" Ryba, som tillträder inom kort efter en överlämningsperiod, började arbeta på Puma 2001, då i rollen som vd för Puma Tjeckien.    
– Mirek är en av våra mest erfarna lands-vd:ar som lyckades förvandla Pumas tjeckiska verksamhet från distributörskap till ett eget dotterbolag, som vände på den ryska verksamheten genom att sexfaldigt öka vår nettoomsättning och förvandla den till ett av våra mest lönsamma länder. Och som lyckades navigera rätt även i svåra ekonomier som Ukraina och Turkiet och skapa en stabil och lönsam tillväxt, fortsätter Arne Freundt.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206