STEPS är Shimanos ekonomiska motor

Den ökande efterfrågan på motorsystemet STEPS bidrog starkt till Shimanos omsättningsökning.

STEPS är Shimanos ekonomiska motor

Under årets första sex månader ökade världens största tillverkare av cykelkomponenter sin omsättning globalt med 4,1 procent. Steps har stor del i ökningen förklarar bolaget.

Publicerad

Ökningen medverkade till att det japanska bolaget mellan januari och juni 2019 omsatte 21,44 miljarder kronor. Shimano framhåller själva i rapporten att framför allt två enskilda komponenter påverkade det goda resultatet. Dels medverkade den ökade efterfrågan på motorsystemet STEPS till ökningen. Och dels gjorde trenden att i princip alla tillverkare av finare landsvägscyklar att Shimanos skivbromsar lyfte Shimanos omsättning.

Ökningen till trots så minskade Shimanos vinst med 3,0 procent över samma tidsperiod. En vinst på 2,7 miljarder sett över sex månader får väl ändå ses som en hyfsad inkomst.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium lämnar Tyskland

6 kommentarer

Nicko: Stadium har väl i flera år bevisat att de är föränderliga och inte rädda att både ge sig in på nya marknader och modet att kliva av när det inte funkar. Resultatmässigt överlägsna alla andra aktörer...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842