Bike Fixx blir ny officiell Vasaloppsbutik

Bike Fixx i Göteborg öppnade i februari i år.

Bike Fixx blir ny officiell Vasaloppsbutik

Den nystartade cykelbutiken Bike Fixx i Göteborg blir den 22:a officiella Vasaloppsbutiken i Sverige efter att Bike Fixx och Vasaloppet kommit överens om ett ettårigt avtal.

Publicerad

För att kunna bli en en officiell Vasaloppsbutik ska butiken i fråga kunna erbjuda hög servicegrad, hög kompetens hos personalen och ett sportsortiment där Vasaloppets leverantörer av sportprodukter finnas representerade. På dessa punkter har Bike Fixx leverrat och därmed kunde butiken och Vasaloppets organisation skriva ett ettårigt avtal. 

– Vi på Vasaloppet jobbar mycket med att sänka trösklarna till deltagarna och att det i de officiella butikerna ska finnas rätt produkter för dem. Som butik ska man dessutom kriterierna och hålla Vasaloppskvalitet rakt igenom. Där känner vi att BikeFixx med sitt centrala läge, sin duktiga personal och breda sortiment är som klippt och skuren för oss på Vasaloppet, säger Anna Tynell Segerström, sponsoradministratör hos Vasaloppet.

Bike Fixx verksamhetschef Erik Vikengren är nöjd med att bolagets första butik i Sverige klarat Vasaloppets kriterier och betonar att Bike Fixx vill hjälpa de som är nykomlingar i Cykelvasasammanhang. En skara som växer för varje år.

– I år är det många nya som ska göra debut i Cykelvasan. Många söker information om hur det är att cykla för första gången och har frågor som "hur ska jag träna?", "vad ska jag ha för utrustning?" och mycket annat. Därför genomför vi ett officiellt Vasaloppsseminarium i butiken. Då kommer en cykelexpert från Vasaloppet att finnas på plats och svara på alla frågor som de blivande cyklister har, säger Erik Vikengren.

Bike Fixx moderna verkstad är en av de viktigaste delarna som gjort dem aktuella som Vasaloppsbutik.

Som officiell Vasaloppsbutik säljer Bike Fixx även de officiella Vasaloppscyklarna från Merida. I år finns en fjärde modell, en heldämpad MTB döpt till Evertsberg, berättar Erik. Den rätta utrustningen och en stor servicekompetens är det som han understryker är viktigt för Bike Fixx. 

– Vi på Bike Fixx är jättestolta över att ha blivit utnämnd till Vasaloppsbutik. Vi hoppas att vi kan vara en bra arena att samla cykelkunderna på. Dels genom att vi har de officiella Vasaloppscyklarna och dels eftersom Bike Fixx ska ha högsta möjliga service för den krävande Vasaloppskunden som blir mer och mer insatt med åren, säger Erik Vikengren.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny landschef för Stadium utsedd

1 kommentar

Wayne: Åsa är helt enkelt fantastisk. Så stolt över min fd BC.

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842