Walleräng och Ecoride får ny vd

Martin Walleräng leder Pronordic Group.

Walleräng och Ecoride får ny vd

En vecka efter cykelmässan slog bomben ned. Mårten Nydahl lämnar vd-posten för Pronordic Group, en av Sveriges största leverantörer av elcyklar med varumärken som Ecoride och Walleräng. Läs här om vem som ersätter.

Publicerad

ProNordic-gruppen, med underliggande varumärken EcoRide, Nordic E-Bikes och Walleräng Modular, får ny koncern-vd i Martin Walleräng. Martin tar över efter Mårten Nydahl, säger Pronordic Group i ett pressmeddelande.

Martin Walleräng leder nu bolaget han grundade.

Martin Walleräng är bland annat Ecoride AB ursprungliga grundare och har tidigare haft rollen som utvecklings- och kvalitetsansvarig för bolagens globala verksamheter och leverantörer runt om i världen. Martin kommer med sitt engagemang och vision leda hela företagsgruppen fortsatta utveckling på plats i Göteborg.

– Det ska bli fantastiskt roligt att bygga vidare på vår affärsidé kring elcyklar som jag tror väldigt starkt på. Nu mer än någonsin. Vi har ett fantastiskt engagerat team av medarbetare både här i Europa och i Asien, och jag ser en stor potential i marknaden för lätta elektrifierade fordon. Det är speciellt kul att nu vara tillbaka och kunna driva vår verksamhet framåt här ifrån huvudkontoret i Göteborg, den plats där vi en gång startade sälja våra elcyklar för mer an 10 år sedan!" säger Martin Walleräng.

Förutom elcykel-varumärkena EcoRide och Walleräng Modular driver ProNordic Group egna produktionsanläggningar i Kina och Polen, samt butikskonceptet Nordic E-Bikes i Sverige.

I Sportfack nummer 5 kommer en längre intervju med Martin Walleräng.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

1 kommentar

Joakim: XXL kommer att göra detta väldigt svårt för Stadium på sin hemmaplan vilket kommer att betyda att Stadium inte kommer att tjäna några pengar. Kan alltså bli ett liknande scenario som i Danmark, detta...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842