Kinesiskt konsortium lägger megabud på Amer Sports

Kinesiskt konsortium lägger megabud på Amer Sports

Kinas största sportvaruaktör Anta Sports har tillsammans med ett konsortium av flera kinesiska aktörer lagt ett megabud på finska Amer Sports.

Publicerad

Bland de andra aktörerna bakom affärsförslaget står till exempel kinesiska teknikjätten Tencent Holdings. Köperbjudandet ligger på 40 euros per aktie och den totala köpesumman handlar om enorma 4,6 miljarder euros, motsvarande drygt 41 miljarder SEK. Amers Sports är börsnoterade i Finland.
Amers ledning har själva sagt att de bedömer budet som skäligt och kommer att föreslå för aktieägarna att affären går igenom. Fortlöper allt enligt plan beräknas affären vara klar under andra kvartalet 2019.
Amer Sports, som till en början sysslade med skeppsägande, tobaksprodukter och tidningsutgivning, ägde under en tid textilföretaget Marimekko. Med tiden har sportgrenen blivit alltmer utvecklad och idag har företaget över 6 000 anställda. De sitter på en rad starka varumärken som Peak Performance, Atomic, Salomon, Wilson och Suunto.
Enligt Anta Sports är tanken att Amer fortsatt ska drivas som ett självständigt bolag med en egen styrelse.
Källor: Reuters och Sporting Goods Intelligence.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Fysiska bestraffningar hos XXL. Nye Sverigechefen svarar Sportfack

1 kommentar

Fredde: Skitsnack att det inte är utbrett har mycket svårt att tänka mig att unga människor skulle hitta på sådana här bestraffningar och på flera varuhus oberoende av varandra det är klart att det kommer...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842