Handeln pustar ut efter Amazon-besked

Foto: Pexels

Handeln pustar ut efter Amazon-besked

Onlinegiganten Amazon hade presskonferens i Stockholm igår och det stod snart klart att det inte handlade om att lansera en svensk e-handelsplattform. Istället lanserar företaget en molntjänst.

Publicerad

Många trodde att Amazon skulle etablera en handelssajt i Sverige lagom till Black Friday. Så blev inte fallet. Men när företaget nu höll en välbesökt presskonferens på onsdagen var det många som trodde att nu är det dags. Men inte heller nu var det skarpt läge. Istället presenterade Amazons representanter för AWS, Amazon Web Services, att de sjösätter en datajänst på svensk mark för att svenska kunder ska kunna lagra sina uppgifter där utan att de ska behöva föras över till andra länder, en molntjänst helt enkelt.
Sportfack har tidigare skrivit om att Amazon har investerat i markområden och lagerhallar i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm. Men än så länge handlar det alltså inte om någon svensk e-handelsetablering, vilket ger de svenska onlineaktörerna ytterligare tid att vässa sina strategier och koncept. I de länder där Amazon tidigare har etablerat sig på allvar kan det närmast beskriva som en kommerisell tsunami som svept undan ett stort antal företag, både traditionella butiker och e-handelsföretag.
Källor: Dagens industri, Breakit och Sportfack       

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Fysiska bestraffningar hos XXL. Nye Sverigechefen svarar Sportfack

19 kommentarer

Henrik: Bra skrivet Peter och Magnus! Hoppas nu att Sportfack törs gräva i hela branschen, och även ställa XXL emot väggen och följa upp vad deras VD meddelar här ovan, och i uppföljningen, våga ställa...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842