Hållbara yogakläder bara på Stadium

SOC släpper i dagarna sin yogakollektionen som tagits fram ihop med profilen Josefine Bengtsson. Klädkollektionen kommer att säljas exklusivt hos Stadium i en begränsad upplaga.

Josefine Bengtsson, kanske mer känd som Yoga-Josefine, är en av landets populära så kallade yoginis (en kvinnlig utövare och lärare). Hon undervisar yoga både hemma i Sverige och ute i världen genom sitt eget retreatföretag. Samarbetet med SOC inleddes i våras och tar nu nästa steg med den egna kollektionen, som har ett tydligt hållbarhetsfokus. 
– För mig är det superviktigt med flexibla och sköna plagg som följer med i rörelserna och ger mig energi i strävan efter balans. Att de är hållbart producerade har varit en självklarhet från start, säger Josefine Bengtsson på Yogiakademin.
Kollektionen består av kläder helt utan sömmar; två linnen, en topp och ett par tajts. Färgerna är tänkta att balansera varandra. Det blå ska representera himmel, hav och det andliga lugnet – och den röda färgen ska stå för närhet till värme, rörelse och energi. Kollektionen är producerad i Europa av återvunnet nylon samt elastan. En återkommande detalj är det hålstickade mönstret. Den limiterade kollektionen kommer att säljas exklusivt på Stadium med start den 10 september.