Nicolas Warchalowski lämnar Peak Performance

Peak Performance CEO Nicolas Warchalowski har på egen begäran valt att lämna sin post efter förvärvstransaktionen med Amer Sports. Det skriver Peak Performance i ett pressmeddelande.

Nicolas efterträdare kommer att tillkännages längre fram. Sara Molnar, nuvarande Business Development Director, utses till COO och tillförordnad General Manager för Peak Performance. Nicolas lämnar företaget den 31:a augusti 2018.

– De senaste fyra åren med Peak Performance har varit fantastiska och jag är mycket tacksam över privilegiet att fått leda ett så ikoniskt sportfashion varumärke och ett fantastiskt team. Det är en erfarenhet jag alltid kommer att bära med mig och värdera högt, säger Nicolas Warchalowski.

– Under Nicolas Warchalowski’s ledarskap har Peak Performance återtagit en stark lönsamhet genom betydande produktförnyelse och utökad försäljning mot konsument. Jag har stark tilltro till Peak Performance framtid med dess starka ledningsgrupp och organisation. Jag vill tacka Nicolas för hans starka ledarskap och önskar honom allt gott i framtiden, säger Heikki Takala, President och CEO för Amer Sports. Nicolas Warchalowski lämnar Peak Performance för att anta rollen som VD för BabyBjörn. 

Texten uppdateras.