Pinewood lanserar ny logga

Pinewood lanserar ny logga

Företaget Pinewood vill modernisera sitt formspråk och visa att man har en produktbredd, som kanske inte är allmänt känd. Därför tar de nu fram en ny grafisk profil.

Publicerad

Den kanske främsta associationen som många har för Pinewoods varumärke är jakt, men företaget erbjuder också kläder och utrustning för vandring, fiske och hundsport. Logotypen får nu därför nytt utseende och ny pay off som förtydligar kunderbjudandet. Den välkända orange symbolen med Pinewoods tall kompletteras nu så att budskapet blir: Pinewood Scandinavian Outdoor Life (tidigare hade man "Outdoor Collection").
– Pinewood är en ledande leverantör på jakt i Sverige och vi vill stärka vår position även internationellt. Vi avser även att växa i våra kategorier hiking, fishing och dog sport. Därför är det viktigt att varumärket tydligt återspeglar vår bredd och höga kvalitet på våra produkter, säger marknadschef Ola Passmark.
Den nya grafiska profilen innebär ett nytt formspråk med ny logotyp och nya färger. För att tydliggöra produkternas användningsområden och egenskaper används dessutom illustrationer i form av pictogram. Lanseringen sker den 1 augusti.
– Det blir en successiv övergång i annonser och kataloger. I höst lanserar vi också ny hemsida med vår nya grafiska profil, säger Ola Passmark.

 

Så här såg den gamla loggan och Payoffen ut.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

1 kommentar

Joakim: XXL kommer att göra detta väldigt svårt för Stadium på sin hemmaplan vilket kommer att betyda att Stadium inte kommer att tjäna några pengar. Kan alltså bli ett liknande scenario som i Danmark, detta...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842