Sneakers Point utökar med Stockholmsbutik

Stadiums specialkoncept Sneakers Point kommer att bredda sin närvaro med en tredje butik under augusti. Denna gång i Stockholms city.

Sneakers Point vänder sig till alla de som älskar sneakers och under våren har Stadium redan etablerat e-handel samt öppnat fysiska butiker i Norrköping och Malmö. Nu lanserar de konceptet i Stockholm, med premiäröppning den 23 augusti. Det är den nuvarande juniorbutiken i Sergelgången som nu får ny inredning och nytt koncept – med samma för Sneakers Point karakteristiska rosa färg och rena uttryck som de två andra butikerna.
– Stockholm klassas högt, en europeisk topp tio-stad, när det kommer till retail inom sneakersmode, samtidigt som vi har tuffast möjliga konkurrens. Så visst känns det utmanande. Men också otroligt häftigt. Det är ett kvitto på hur vi står oss mot andra och i branschen, säger Roger Palffy, Sneakers Points General Manager.
Till hösten adderas också några nya varumärken, som exempelvis North Face, Napapijri och Kappa, vilket ger ytterligare draghjälp för konceptet. Roger Palffy har tidigare berättat för Sportfack att Stadium verkligen tror på konceptet och att de redan etablerade butikerna har levererat ett bra resultat på kort tid, men utan att vilja nämna några faktiska siffror.
– Sneakers Point har presterat bättre än våra förväntningar. Det som framförallt känns kul i tider som dessa, är det höga trycket i de fysiska butikerna. Men även online är en stark kanal där vi möjliggjort snabba leveranser från vårt stora centrallager i Norrköping. Sneakers överlag står för en stor del av den totala skomarknaden i Sverige.