Scantrade tar över agenturen för Sidas

Scantrade tar över agenturen för Sidas

Scantrade fortsätter att bredda sin produktportfölj. Under Outdoor Messe blev det klart att bolaget tar över agenturen av det franska sulmärket Sidas.

Publicerad

Ett av världens största varumärken inom sulor, inklusive formgjutna sulor, blir från den 1 augusti en del av Scantrades växande varumärkesportfölj. Då tar bolaget över försäljningen och distributionen av Sidas från AG Trading.
– Sidas är ledande i Sverige och det bästa som finns i sulvärlden just nu, vilket bland annat bevisas av det faktum att flera svenska guldmedaljörer från OS i Pyeongchang använde sulor från Sidas, säger Magnus Wörnert på Alpingaraget (AG Trading).
– I Scantrade har vi hittat ett starkt växande house-of-brands som delar vår syn på hur man bör arbeta med Sidas i framtiden, och det känns bra att lämna över varumärket till någon som vill ta det vidare, fortsätter han.
Peter Engström från Scantrade fyller i:
– Nu blir vi en ännu starkare aktör, inte minst inom outdoor och alpint där alla ledande specialister arbetar med Sidas formbara sulor. Detta stärker oss ytterligare som en bra leverantör till specialister.
I samband med köpet värvar Scantrade också Sidas produktchef Klas Wennersten från AG Trading. Insålda grundordrar och kompletteringsbeställningar kommer att levereras från Scantrades lager i Ulricehamn. Övriga varumärken i Scantrade-stallet är bland andra Umbro, Nordica och Polaroid.

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

3 kommentarer

Fredrik: Har xxl "glömt" produkt och varumärke eller får dom inte tillgång till vad som helst från leverantörerna som har tröttnat på att få sina varor rödmärkta från start i säsong. Sen tror ja...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842