Henri Lloyd får svenska ägare

Henri Lloyd får svenska ägare

Det anrika varumärket Henri Lloyd som haft ekonomiska problem och länge varit i behov av nytt kapital har nu hittat en ny ägare i svenska Aligro Group.

Publicerad

Brittiska modevarumärket Henri Lloyd har under en tid ställts inför många utmaningar i form av stenhård konkurrens inom sitt segment. Trots stora ansträngningar och åtgärder som att kapa kostnader och återinvestera i verksamheten har de inte lyckats vända den negativa trenden.
Men nu har svenska Aligro Group gått in och tagit över fem butiker, allmänna tillgångar samt en del av aktiekapitalet för att renodla och gjuta nytt blod i varumärket.
– Jag är själv passionerad seglare och Henri Lloyd har alltid haft en stor plats i mitt hjärta. Nu när vi fick chansen är jag beredd att ta arvet vidare för att utnyttja dess fulla potential, säger Hans Eckerström, grundare och chef på Aligro Group.
Redan i mars tog Aligro Group över varumärket och gick in med nytt kapital. Men det räckte inte till. Nu tar Aligro över hela ansvaret.
– Det gör det möjligt att behålla närvaron på strategiskt viktiga platser och börja jobba för att ta varumärket till nya höjder. Inom kort kommer vi att gå ut med mer information och berätta om våra framtidsplaner för kunder, partners och Henri Lloyd-fans runt om i världen, säger Hans Eckerström.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Per Sigvardsson lämnar XXL efter Greta-hånen

13 kommentarer

Nicolas: Denna tråd landade väl! Och på Sportfack kommer vi fortsätta att sätta miljöfrågan under lupp, utifrån en rad olika vinklar och aspekter. Det händer mycket på miljöområdet just nu ute hos många...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842