Hövding snart uppe i 100 000 hjälmar

Hövding snart uppe i 100 000 hjälmar

Säsongen startade segt för Hövding, men så fort värmen kom följde resultatet med under första kvartalet.

Publicerad

Antalet sålda Hövdingar under första kvartalet minskade med 10 procent och omsättningen med 5 procent jämfört med 2017. Hövdings egen analys i delårsrapporten för första kvartalet är att den sena våren påverkade resultatet. Så fort värmen kom i april, ökade också försäljningen. Bruttomarginalen uppgick till 22 procent. Hjälmarna säljs nu även i Stadiums fysiska butiker, förutom hos de tidigare återförsäljarna som Team Sportia, Intersport och Designtorget.
Snart är det 100 000 Hövdingar som syns där ute på gatorna. Enligt Hövdings vd Fredrik Carling finns hittills 2 300 registrerade olyckor där Hövdinghjälmen har skyddat liv. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Fysiska bestraffningar hos XXL. Nye Sverigechefen svarar Sportfack

19 kommentarer

Henrik: Bra skrivet Peter och Magnus! Hoppas nu att Sportfack törs gräva i hela branschen, och även ställa XXL emot väggen och följa upp vad deras VD meddelar här ovan, och i uppföljningen, våga ställa...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842