Tvåhjulsmästarna bryter med Team Sportia

Tvåhjulsmästarna, en samarbetsorganisation för ett 50-tal svenska cykelbutiker, har sedan hösten 2015 samarbetat med Team Sportia. Nu bryts samarbetet när Tvåhjulsmästarna istället inleder ett samarbete med trädgårdskoncernen Max Garden.

Tvåhjulsmästarna är en av de största fristående cykelkedjorna i Sverige med ett 50-tal butiker från Piteå i norr till Trelleborg i söder. Sedan augusti har man haft ett samarbete med Team Sportia vilket gjorde att drygt ett 100-tal cykelbutiker ingick i samma inköpsorganisation. Nu väljer Tvåhjulsmästarna att lämna samarbetet med Team Sportia och istället inleda ett avtal med trädgårdskoncernen Max Garden och butikskedjan QC Trädgårdsexperten.

Max Garden skriver i ett pressmeddelande: ”Likheterna mellan Tvåhjulsmästarna och QC Trädgårdsexperten är många då samtliga butiker är utrustade med egen verkstad och att det är enskilda butiker som har gått samman för att förhandla gemensamma avtal med sina leverantörer.” Max Gardens vd Anders Sundqvist kommenterade samarbetet så här i pressmeddelandet:

– Jag hoppas uppnå synergieffekter på central nivå som gynnar de båda kedjorna. Jag ser det som ett naturligt steg i utvecklingen att vi breddar oss ytterligare. Dessutom har kedjorna samma värdegrunder; trygghet för kund, service i form av verkstäder och mycket hög produktkunskap samt produkter av högsta kvalité.

Tvåhjulsmästarna bryter med Team Sportia
Tvåhjulsmästarna är en cykelkedja med ett 50-tal butiker över hela Sverige.

Avtalet träder i kraft den 1 september 2018 och då blir Tvåhjulsmästarna och QC Trädgårdsexperten två separata butikskedjor under Max Garden AB. Administration och ledning kommer ligga under Max Garden men marknadsföring, leverantörsavtal och sortimentsstruktur kommer att vara skilda mellan kedjorna.