Marsblade bakom Växjös SM-guld?

Lagkapten Liam Reddox håller hårt i sina skridskor med Marsbladeskena. Foto: Bildbyrån

Marsblade bakom Växjös SM-guld?

Växjö Lakers blev svenska mästare i hockey efter segern mot Skellefteå. Lagkapten Liam Reddox ledde jakten på isen med den nya revolutionerande Marsblade-skenan.

Publicerad

På svenska företaget Flow Motion Technology i Östersund, som tagit fram den innovativa Marsblade-skenan, är man eld och lågor över SM-guldet.
- Nu vet vi att produkten fungerar i skarpt läge, när Liam Reddox har kört på skenan och till och med tagit laget till seger i SHL. Nästa steg blir att knyta till oss en eller flera NHL-spelare, då kommer troligen det stora genombrottet, säger VD Hans Victor på Flow Motion Technology.
Det unika med Marsblades skridskoskena, som har utvecklats av det tidigare hockeyproffset Per Mårs, är att konstruktionen tillåter en viss rörlighet i chassit som i sin tur ger längre kontakttid med isen. För spelaren ger skenan i praktiken snabbare svängar, längre skär och högre fart. Den nya skenan hyllas även av bland andra elitspelare som Henrik Zetterberg och Nicklas Bäckström.
- Det allra bästa är att detta inte bara är för proffsen. Det kommer även att bli lättare för barn och unga att lära sig åka skridskor. Skenan är till för alla och även vanliga motionsåkare kan dra nytta av fördelarna, slår Hans fast.
Skenorna kan monteras på vilken skridsko som helst och enligt Hans Victor är det bara en tidsfråga innan den stora vågen sköljer över hockeyvärlden.
- Det är precis som med carvingskidan, det tog två år efter att den introducerades och sen blev teknologin en standard. Jag tror vi kommer få se samma utveckling här med Marsblade-skenan. Vi har redan etablerat kontakter med flera bolag i branschen som är intresserade av att föra ut teknologin.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Burton Step On

2 kommentarer

Johannes Wikström: Hi Niall, you can just order them through burton.com :)

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842