Nikes nya 3D-sko flyger i London

Under London maraton, den 22 april, kommer Nikes nya Flyprintskor för första gången testas i skarpt läge av både Eliud Kipchoge och Mo Farah.

Modellen Flyprint blir den första från Nike som använder den nyutvecklade 3D-printade textilöverdelenSkon och materialet är utvecklad tillsammans med långdistanslöparen Eliud Kipchoge, och kommer bäras för första gången av honom och Mo Farah under London Maraton den 22 april.
I september 2017, under Berlin Maraton, sprang Eliud Kipchoge det snabbaste maratonet någonsin. Trots att han slog världsrekordet, var han ändå inte nöjd. Efter loppet utvärderade Eliud Kipchoge skorna tillsammans med Nikes designers och de kom fram till att hans skor absorberade för mycket vatten. De inledde arbetet med att utveckla ett nytt material som skulle hjälpa Eliud att springa ännu snabbare. Materialet blev Flyprint.
De nya skorna Zoom Vaporfly Elite Flyprint är 11 gram lättare än Kipchoges ursprungliga par och suger inte åt sig lika mycket vatten. En begränsad upplaga av skon kommer att finnas till försäljning i London.