Tre nya cykelvarumärken till Sverige

Silverback, med fokus på snabba och lätta MTB- och landsvägsmaskiner, gör svensk entré i år.

Tre nya cykelvarumärken till Sverige

Tyskland, Polen och Finland. Från dessa tre länder kommer de färskaste cykelvarumärkena som 2018 gör entré på den svenska cykelmarknaden.

Publicerad

Stuttgartättade Silverback gör Sverige-entré våren 2018. Varumärket, som grundades 2004, har satsat på att utveckla lätta cyklar som gör jobbet oavsett underlag och om det är landsväg eller mountainbike. Silverback har vunnit flera designpriser, senast tog hartailen Superspeed 29" hem det prestigefyllda IPF Design Award. I Sverige kommer distributionen att skötas av Rideway som sedan tidigare har hand om Haibike, Winora, skor från Suplest och hjul från Bike Ahead. Silverback kommer säljas via cykelbutiker samt Rideaways två egna butiker i Göteborg och Stockholm.  

 

Polsk humor. NS BIkes Snabb. Kan en endurohoj någosin ha fått ett mer oavsiktiligt, roligare namn än så?

2018 är året då NS Bikes är tillbaka i Sverige. Märket kommer finnas för democykling i Järvsö men också erbjudas den svenska sportfackhandeln. NS Bikes grundades 2000 och fyra år senare såg den första kompletta ramen dagens ljus.

Idag distribueras NS Bikes i knappt 30 länder. Lackarbete och monteringav cyklarna sker i egen europeisk fabrik. Varumärket har under de senaste åren satsat hårt på sponsrade teamåkare och svenska Martin Söderström är en av NS Bikes framgångsrika cyklister.

Stadscykeln Pelago Capri. Lika stilren som nedlusad av europeiska cykeldesignpriser.

Och så har ett finskt cykelvarumärke börjat växa i Sverige så smått. Pelago är nämligen det senaste tillskottet till en allt större svensk cykelvarumärkeskarta. Som traditionen bjuder är Pelagos design traditionellt finsk: Rena linjer, tunna kulörer och sparsmakat med lullull. Pelagos sortiment går från tre olika urbana linjer till kollektionen "Outback" som innehåller både gravelbike och hybrid för stökigare terräng. Företaget levererar även kläder, hjälmar och andra cykeltillbehör. Pelago har fått flera priser för sin design och namnet kommer från det "archopelago" som grundarna menar har inspirerat dem.

Till en början har Pelago hittat till sju cykelbutiker i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Digital teknik tar Stadium in i framtiden

13 kommentarer

Lars-åke: Jag jobbar med IT och programmering. Kanske därför som jag är på min vakt mot att lämna ifrån mig allt för mycket personlig data. Använder inte Facebook heller! Men min telefon är förstås spårbar som...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Tema Löpning

  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842