Han tar över Sportfack

Nu kan vi berätta vem som tar över Sportfack. Det är en kille som gillar fiske och outdoor, och som jobbat med magasin sedan början av 2000-talet. Han heter…

Sportfacks nya chefredaktör heter Nicolas Jändel. Här är en första kort intervju med honom:

Berätta vem du är och vad du har gjort hittills?
– Vaxholmsbo som jobbat med journalistik och magasin sedan början av 2000-talet. Bland annat sju år på LRF Media och två år på Aller Media, med inriktning främst mot outdoor, resor och sportfiske. De senaste fyra åren har jag varit redaktör och projektledare för Naturkompaniets kundmagasin 365, som jag tycker har utvecklats till ett riktigt vasst B2C-magasin.      

Vad har du haft för relation till Sportfack och vad tycker du om tidningen?
– Första minnet som dyker upp var nog en artikel då jag själv blev intervjuad av Sportfacks utsände, tror det var 2006, om ett flugfiskemagasin jag var med och startade. Men annars har jag alltid gillat energin i tidningen och den rappa och träffsäkra nyhetsförmedlingen.    

Vad har du för planer med Sportfack?
– Att fortsätta göra en lika angelägen produkt som tidigare. Tidningen ska verkligen vara värd att läsa. Tre målområden jag själv har satt upp är att vi borde göra fler internationella utblickar för mode och ekonomi, få in mer psykologi i tidningen genom att rapportera om och granska beteendemönster hos svenska konsumentgrupper och så vill jag borra ännu mer i hållbarhetsfrågorna. Ingen aktör kan längre springa förbi dem, oavsett roll eller position i branschen.         

Vad gillar du att göra på fritiden?
– Jag går igång på det mesta som utspelar sig i naturen. Fiska, vandra, åka båt på sommaren, skridsko och längdskidor på vintern. Bara jag får vara utomhus. Senaste utmaningen är en kurs att rida islandshäst, som jag och 14-åriga dottern går under våren. Herregud vad vi har skrattat, eller ja, hon har i alla fall skrattat en hel del åt mig. 

Nicolas börjar jobba redan i veckan, och han kommer att gå omlott med Martin Willners under en månad. Aprilnumret blir Martins sista nummer, därefter ska Nicolas föra arvet vidare och sätta sin prägel på tidningen. Han kommer att göra det grymt bra.