Han tar över Sportfack

Han tar över Sportfack

Nu kan vi berätta vem som tar över Sportfack. Det är en kille som gillar fiske och outdoor, och som jobbat med magasin sedan början av 2000-talet. Han heter…

Publicerad

Sportfacks nya chefredaktör heter Nicolas Jändel. Här är en första kort intervju med honom:

Berätta vem du är och vad du har gjort hittills?
- Vaxholmsbo som jobbat med journalistik och magasin sedan början av 2000-talet. Bland annat sju år på LRF Media och två år på Aller Media, med inriktning främst mot outdoor, resor och sportfiske. De senaste fyra åren har jag varit redaktör och projektledare för Naturkompaniets kundmagasin 365, som jag tycker har utvecklats till ett riktigt vasst B2C-magasin.      

Vad har du haft för relation till Sportfack och vad tycker du om tidningen?
- Första minnet som dyker upp var nog en artikel då jag själv blev intervjuad av Sportfacks utsände, tror det var 2006, om ett flugfiskemagasin jag var med och startade. Men annars har jag alltid gillat energin i tidningen och den rappa och träffsäkra nyhetsförmedlingen.    

Vad har du för planer med Sportfack?
- Att fortsätta göra en lika angelägen produkt som tidigare. Tidningen ska verkligen vara värd att läsa. Tre målområden jag själv har satt upp är att vi borde göra fler internationella utblickar för mode och ekonomi, få in mer psykologi i tidningen genom att rapportera om och granska beteendemönster hos svenska konsumentgrupper och så vill jag borra ännu mer i hållbarhetsfrågorna. Ingen aktör kan längre springa förbi dem, oavsett roll eller position i branschen.         

Vad gillar du att göra på fritiden?
- Jag går igång på det mesta som utspelar sig i naturen. Fiska, vandra, åka båt på sommaren, skridsko och längdskidor på vintern. Bara jag får vara utomhus. Senaste utmaningen är en kurs att rida islandshäst, som jag och 14-åriga dottern går under våren. Herregud vad vi har skrattat, eller ja, hon har i alla fall skrattat en hel del åt mig. 

Nicolas börjar jobba redan i veckan, och han kommer att gå omlott med Martin Willners under en månad. Aprilnumret blir Martins sista nummer, därefter ska Nicolas föra arvet vidare och sätta sin prägel på tidningen. Han kommer att göra det grymt bra.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Det här är Sveriges bästa nätbutiker

2 kommentarer

sportfack: Det stämmer att näthandeln ofta rear, Rille, men det gör även fysisk handel. Vi tror att mycket av rea-beteendet inom onlineshopping även är ett sätt för handlarna att knyta till sig gdpr-säkrade...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842