Adventure Academy ordnar äventyr för barn

Glöm Barnkanalen, mobiler och spelkonsoler –  ge dina barn ett riktigt äventyr i stället. Så tänker Adventure Academy och skapar äventyrsutbildning för familjen.

För barn och föräldrar som drömmer om att ge sig ut på äventyr men som inte riktigt vet hur man gör, lanserar Adventure Academy en utbildning i ämnet.

Adventure Academy Generation heter äventyrsutbildningen och den är utformad för två generationer – barn och vuxna.(I det senare inkluderas även mor- och farförädrar.)

Tanken är att ge deltagarna förutsättningar och kunskap för att kunna genomföra sitt drömäventyr, anpassat för barn. Tillsammans med friluftslivsexperter inom olika områden får deltagarna verktyg att planera, träna inför och slutligen ge sig ut på det stora äventyret.

Utbildningen pågår mellan mars och september:

– Vi har sedan Adventure Academy startade 2011 haft flera äventyr med förälder och barn, så nu tyckte vi att det var dags att driva på denna härliga äventyrsform ytterligare. Att dessutom kunna göra det tillsammans med Friluftsfrämjandet, känns  spännande, säger Fredrik Erixon, Grundare av Adventure Academy Generation och Årets Äventyr.

Friluftsfrämjandet har 125 års av erfarenhet av att ta människor med ut i naturen:

– Att uppleva något tillsammans är så otroligt värdefullt. Vi ser mycket av det i vår verksamhet, framför allt hos föräldrar med små barn. Men när barnen börjar skolan är det lätt att vardagen kommer i vägen för de gemensamma äventyren. Det är det som är magin med Adventure Academy Generation. Här får både barn och föräldrar en chans att drömma, utvecklas och skapa minnen tillsammans på de bästa av platser – i naturen, säger Johan Ekroth, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet.