Adventure Academy ordnar äventyr för barn

Adventure Academy ordnar äventyr för barn

Glöm Barnkanalen, mobiler och spelkonsoler –  ge dina barn ett riktigt äventyr i stället. Så tänker Adventure Academy och skapar äventyrsutbildning för familjen.

Publicerad

För barn och föräldrar som drömmer om att ge sig ut på äventyr men som inte riktigt vet hur man gör, lanserar Adventure Academy en utbildning i ämnet.

Adventure Academy Generation heter äventyrsutbildningen och den är utformad för två generationer - barn och vuxna.(I det senare inkluderas även mor- och farförädrar.)

Tanken är att ge deltagarna förutsättningar och kunskap för att kunna genomföra sitt drömäventyr, anpassat för barn. Tillsammans med friluftslivsexperter inom olika områden får deltagarna verktyg att planera, träna inför och slutligen ge sig ut på det stora äventyret.

Utbildningen pågår mellan mars och september:

– Vi har sedan Adventure Academy startade 2011 haft flera äventyr med förälder och barn, så nu tyckte vi att det var dags att driva på denna härliga äventyrsform ytterligare. Att dessutom kunna göra det tillsammans med Friluftsfrämjandet, känns  spännande, säger Fredrik Erixon, Grundare av Adventure Academy Generation och Årets Äventyr.

Friluftsfrämjandet har 125 års av erfarenhet av att ta människor med ut i naturen:

– Att uppleva något tillsammans är så otroligt värdefullt. Vi ser mycket av det i vår verksamhet, framför allt hos föräldrar med små barn. Men när barnen börjar skolan är det lätt att vardagen kommer i vägen för de gemensamma äventyren. Det är det som är magin med Adventure Academy Generation. Här får både barn och föräldrar en chans att drömma, utvecklas och skapa minnen tillsammans på de bästa av platser – i naturen, säger Johan Ekroth, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Det här är Sveriges bästa nätbutiker

2 kommentarer

sportfack: Det stämmer att näthandeln ofta rear, Rille, men det gör även fysisk handel. Vi tror att mycket av rea-beteendet inom onlineshopping även är ett sätt för handlarna att knyta till sig gdpr-säkrade...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842