Trend: Kraftfulla toppturspjäxor

Det råder ingen som helst tvekan om att toppturspjäxor som främst är gjorda för åkningen nedför är den hetaste trenden inom alpina pjäxor.

Topptur är ett vitt begrepp som både omfattar de som ser vägen upp som det viktigaste och de som bara är intresserade av det orörda åket nerför. De första vill ha lättast möjliga utrustning, och de senare vill egentligen ha en alpinpjäxa med gåläge och fäste för techbindningar. Salomon var en av de första med den typen av pjäxa när de lanserade S/Lab MTN för några år sedan, och till nästa år kommer det en mängd pjäxor i det här segmentet.

Roxa har sin R3 som har 3-delskonstruktion, Head gör en Korepjäxa att matcha med sina Koreskidor, Fischer Ranger har ett oerhört snyggt dolt gåläge, Tecnica har nya Zero G Guide Pro som väger in på bara 1 320 gram men ändå har ett 130 flex, Scott uppdaterar sin S1 med ett ännu smartare gåläge och även en dammodell, Lange lanserar XT Free och Rossignol (bilden) lanserar sin första riktiga touringpjäxa i AllTrack LT helt i Grilamid och en fackverkskonstruktion som ytterligare sänker vikten utan att pjäxan blir vek. Ja, alla pjäxmärken har den här typen av pjäxor numera.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).

  • SALOMON

    Salomon är grundat 1947 i de franska Alperna med ambitionen att skapa innovativ utrustning som gör det möjligt för människor att ha roligt, utvecklas och utmana sig själva i naturen, ...