Mips har en ny konstruktion

Lite i det tysta har Mips lanserat en helt ny teknologi. Giro Avance är den första hjälmen med Mips Spherical – läs och se mer om hur det funkar.

Som alla säkert vet är Mips en teknik för att minska på rotationsvåldet när hjälmen tar upp kraften vid ett fall. Deras första koncept bygger på ett tunt skikt med väldigt låg friktion så att skalet kan röra sig i förhållande till den skyddande stoppningen. Nu kommer de med en ny teknik som de kallar för Mips Spherical.

I Mips Spherical är det absorberande materialet uppdelade i två delar som bara är förbundna med varandra i två punkter. Det gör att dessa kan röra sig rullande i förhållande till varandra, vilket ger ännu bättre resultat vid rotationsvåld. Mips Spherical finns redan i år i Giros racinghjälm Avance, och till nästa vinter kommer den även i Giros friåkningshjälmar.

Mips har en ny konstruktion

Relaterat företag i Sportregistret

  • JO Sport

    Jo-Sport är din totalleverantör inom cykel, alpint, uteliv, sport och fritid. JO har en populär säljkår som servar våra kunder med täta besök året om. Eget lager med hög ambition att serva våra kunder med snabba leveranser. Modern B2B plattform med möjlighet att erbjuda dropshipment direkt till slutkonsument.