Mips har en ny konstruktion

Mips har en ny konstruktion

Lite i det tysta har Mips lanserat en helt ny teknologi. Giro Avance är den första hjälmen med Mips Spherical – läs och se mer om hur det funkar.

Publicerad

Som alla säkert vet är Mips en teknik för att minska på rotationsvåldet när hjälmen tar upp kraften vid ett fall. Deras första koncept bygger på ett tunt skikt med väldigt låg friktion så att skalet kan röra sig i förhållande till den skyddande stoppningen. Nu kommer de med en ny teknik som de kallar för Mips Spherical.

I Mips Spherical är det absorberande materialet uppdelade i två delar som bara är förbundna med varandra i två punkter. Det gör att dessa kan röra sig rullande i förhållande till varandra, vilket ger ännu bättre resultat vid rotationsvåld. Mips Spherical finns redan i år i Giros racinghjälm Avance, och till nästa vinter kommer den även i Giros friåkningshjälmar.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: JO Sport AB
  • Telefon: 0650-188 25
  • Verksamhetsinfo: JO SPORT är en totalleverantör inom alpint (skidor, pjäxor, stavar, hjälmar, ryggskydd, fjällsäkerhet, verkstad, fotvärmare, torkar), uteliv, fotboll/klubb och sommarspel med mera. JO SPORT har en populär säljkår som servar våra kunder med täta besök. Vi har eget lager med hög ambition att serva våra kunder med snabba leveranser. Leverans sker året runt från eget lager.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

XXL öppnar i Malmö

4 kommentarer

Bengt: Äntligen, inte en dag för tidigt. Stadium känns mer som en klädbutik i jämföresle. Vi har handlat elcykel och vanlig cykel från deras eget märke med superkvalitet och övriga varor finns det från...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842