Elcykeln är årets julklapp

Elcykeln är årets julklapp

Det blev elcykeln som Handels utredningsinstitut utsåg till årets julklapp. För elcykelhandlarna kan det här betyda att intresset för elcyklar i Sverige ökar ännu mer.

Publicerad

De svenska elcykelhandlarna har denna höst fått två goda besked. Det första kom när regeringen meddelade att den inför en återbetalningspremie på 25 procent på alla elcyklar inköpta efter den första september. Idag var det dags för den andra goda nyheten för cykelhandlarna då elcykeln utsågs till årets julklapp av Handelns utredningsinstitut (HUI). Branschen har tydligt märkt att premiebeslutet har ökat intresset från återförsäljarna att ta in flera elcyklar till nästa år.

- Vi höll precis på med införsäljningen dagarna efter att regeringsbeslutet kom och efterfrågan ökade väldigt mycket på en gång, berättar Martin Eldh, försäljningschef på Ecoride.

Året har varit riktigt bra för elcykelbranschen redan innan höstens besked. Elcykelförsäljningen ökade nämligen i år med 50 procent jämfört med året innan. Återbetalningspremien på 25 procent väntas sätta ännu högre fart på elcykelförsäljningen nästa år.

Årets julklapp har utsetts av HUI i 30 år. Genom åren har bland annat hörlurarna, spikmattan, mössan, råsaftcentrifugen och VR-glasögonen fått utmärkelsen.

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Livet enligt Pi

4 kommentarer

PutteFox: Låt Pi berätta när han var över dressad i mötet med Patagonia i USA. Det talas om det än idag. #lifeisgood

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842