Elcykeln är årets julklapp

Det blev elcykeln som Handels utredningsinstitut utsåg till årets julklapp. För elcykelhandlarna kan det här betyda att intresset för elcyklar i Sverige ökar ännu mer.

De svenska elcykelhandlarna har denna höst fått två goda besked. Det första kom när regeringen meddelade att den inför en återbetalningspremie på 25 procent på alla elcyklar inköpta efter den första september. Idag var det dags för den andra goda nyheten för cykelhandlarna då elcykeln utsågs till årets julklapp av Handelns utredningsinstitut (HUI). Branschen har tydligt märkt att premiebeslutet har ökat intresset från återförsäljarna att ta in flera elcyklar till nästa år.

– Vi höll precis på med införsäljningen dagarna efter att regeringsbeslutet kom och efterfrågan ökade väldigt mycket på en gång, berättar Martin Eldh, försäljningschef på Ecoride.

Året har varit riktigt bra för elcykelbranschen redan innan höstens besked. Elcykelförsäljningen ökade nämligen i år med 50 procent jämfört med året innan. Återbetalningspremien på 25 procent väntas sätta ännu högre fart på elcykelförsäljningen nästa år.

Årets julklapp har utsetts av HUI i 30 år. Genom åren har bland annat hörlurarna, spikmattan, mössan, råsaftcentrifugen och VR-glasögonen fått utmärkelsen.