Renew Group storsatsar

Renew Group, med innebandyvarumärkena Unihoc och Zone, satsar stort 2017. Omsättningen fortsätter öka och i anslutning till företagets nybyggda huvudkontor öppnade de i början av november en konceptbutik.


Renew Group storsatsar
Torbjörn Jonsson, vice vd Renew Group.
7000 kvadratmeter, varav 4 300 kvadratmeter höglager och tre våningar högt. Renew Groups nya huvudkontor invigt i juni i år, syns verkligen där det tronar längs E40 mitt emellan Göteborg och Landvetters flygplats.
Enligt Renew Groups vice vd Torbjörn Jonsson hade flytten stått på företagets bucket list under en längre tid. Och när det väl blev läge gick det fort att förverkliga drömmen.
 
– Det var snabba bollar. Från att vi drog igång projektet dröjde det mindre än ett år innan vi flyttade in, säger Torbjörn som menar att man nu äntligen har ett huvudkontor att växa i för framtiden.
 
– Vi ser företaget och huset som att vi bygger ett lag precis som i innebandy. I det nya huset har våra avdelningar kommit varandra närmare. Från kontoren här uppe med design och sälj till produktionen där vi monterar klubborna är det en trappa mellan.
Det går bra för Renew Group. Med varumärkena Unihoc och Zone är man marknadsledande sett till försäljning. Utmaningen för bolaget är att få sporten att växa på marknader utanför ”de fyra stora”; Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien.
 
– Vi omsatte 113 miljoner 2016 och kommer öka med fem procent 2017. Det vi ser som potential är exporten, där har inte tillväxten börjat. Vi har ett dotterbolag i Tyskland och de kommer sakta men de är konservativa. Fotboll är så stort där och det är tungrott att få dem att testa nytt, säger Torbjörn som är övertygad om att OS är en viktig språngbräda för innebandyn.
 
– Vi var nere på World Games I somras när innebandyn fanns med bland 40 sporter. Jämför jag med många andra idrotter ligger innebandyn långt framme organisatoriskt och vi fick kanonrecensioner från IOC.

Renew Group storsatsar
Tanken med konceptbutiken är att ha alla produkter från Zone och Unihoc som finns under aktuell säsong.
Några trappor ned från Torbjörns kontor är butikschef Emma Allvin mitt i förberedelserna av att öppna företagets konceptbutik för dagen. Nu är det lugnt men när den 200 kvadratmeter stora butiken hade stor invigningsfest en vecka tidigare, var det full fart förklarar Emma. Och även om butiken ligger mitt i innebandyland, Pixbos hemmaborg Wallenstamhallen finns en halvmil bort, menar Emma att butikens försäljning inte har högsta prioritet.
 
– Målet är att butiken ska bära sig men vi vill inte konkurrera med våra återförsäljare. I första hand vill vi visa upp alla våra produkter från våra varumärken i en riktigt snygg butiksmiljö. Allt ska vara fullsortiment och fullpris. Dessutom ska vi alltid kunna bistå med expertkunskap kring våra produkter, säger Emma.
 
Fördelarna med att ha en konceptbutik i direkt anslutning huvudkontoret är flera enligt butikschefen.
 
– Avdelningarna för inköp, produktion och design sitter vägg i vägg med oss. Det gör att kunderna i princip kan träffa designern av våra skor. Tack vare närheten finns tankar på att i framtiden kunna erbjuda unikt designade produkter till kunderna, avslutar Emma.

Renew Group storsatsar
Konceptbutikens klubbavdelningen är välfylld.