Klassiskt amerikanskt skomärke till Europa

Klassiskt amerikanskt skomärke till Europa

Danner är ett klassiskt amerikanskt skomärke som nu gör en större satsning på Europa. I Norden är det danska Copen House som har hand om märket.

Publicerad

 
Danner grundades 1932, och märket har en väldigt stark position på hemmamarknaden i USA. Bland annat så använder amerikansk militär deras kängor, och de är också starka bland vandrare som vill ha slitstarka kängor.

Vissa modeller tillverkas fortfarande för hand i Portland, USA, och säljargumenten är tidlös design och väldigt hög kvalitet. Danner gör skor som ska användas mycket och hålla länge.

Danner var ett av de första skoföretagen som använde sig av Gore-Tex, och de var även tidiga med att använda sulor från Vibram. De jobbar fortfarande med dessa materialleverantörer, och i sortimentet finns både kängor för vandring och jakt samt mer urbana skor.

Danners kängor funkar till det mesta.

Två exempel från höstens kollektion är Explorer 650 och Mountain 600. Explorern är en halvhög känga där ovandelen är en mix av läder och nylon för att vara både mjuk, smidig och hållbar. Mjuk dämpning i mellansulan och en slitstark Megagripsula från Vibram ger fäste i både vått och torrt.

Mountain 600 är en helläderkänga gjord för vandring, men med sitt klassiska pjäxutseende är det en sko som också funkar i stadsbilden. Även här är det rejält med dämpning i mellansulan. Mountain 600 finns både i en låg och en halvhög modell.

I Norden är det danska Copen House som har hand om distributionen av Danner, och de letar nu återförsäljare i Sverige. Ansvarig för Danner i Sverige är Jacob Rosander.

Explorer 650

Mountain 600

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Tretorn gör jackor av skräp

1 kommentar

Samuel: Tretorn levererar alltid!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842