Freeskitest i Kläppen

Som ett alternativ till de skidtest där det mest testas pistskidor drar Kläppen igång ett skid- och snowboardtest med fokus på freeskiing i parken.

Kläppen är känd för att ha Sveriges bästa park. Det ryktet drar de nytta av när de nu drar igång Sälenfjällen Snowboard Freeskiing Test.

Testet kommer att köras i Kläppen helgen 15–17 december och målgruppen är främst alla de skid- och snowboardåkare som helst åker i parken och som är sugna på att testa årets nyheter. Plus familjen, som alltid är i fokus för Kläppen. Kläppens stora park kommer inte att vara färdig så tidigt på säsongen, men de bygger istället upp en park vid gondolstationen berg där det också finns en knapplift som servar den backen. Leverantröerna kommer att stå med sina skidor och snowboards på Tranantorget varifrån det är lätt att ta sig till både parken och andra backar.

– Vi kände att det saknades ett test för de som gillar att hoppa och åka i parker och för familjer som bara vill ha kul i backen, säger Kläppens marknadschef Magnus Noppa. Så vi pratade med några leverantörer, och de tyckte alla att det var en grymt bra idé, även om det var deras enda lediga helg före jul. Så det kommer att finnas skidor och snowboards från bland annat Salomon, Atomic, Nitro, Burton, Jones, Maverick och Majesty att testa och vi har dessutom satt ihop riktigt bra erbjudande på boende och liftkort.

Självklart är slutkonsumenten huvudmålgruppen, men Magnus ser gärna att även butikspersonal kommer upp och provar årets nyheter.

– Det är lika viktigt för personalen att ha koll på parkskidorna som att veta hur pistskidorna beter sig, menar Magnus. Vi kommer att ha både hopp och rails, och under fredagen och lördagen finns leverantörerna på plats och lånar ut årets nyheter. Vi tror också att det är många snowboardåkare som vill testa de nya carvingbrädorna. Helgen handlar inte bara om parkåkning, det här är ett test för den sorts skidåkning som sker i de flesta svenska backar.

Freeskitest i Kläppen