Reflekterande hövdingar

Reflekterande hövdingar

Det svenska företaget Hövding lanserar lagom till höstmörkret två nya modeller. Årets nyheter blir den femte kollektionen i raden av huvudskydd som presenteras sedan företaget startade år 2010.

Publicerad

Precis som de tidigare kollektionerna har årets nyheter fått namn efter europeiska städer. Modellerna heter Barcelona och Antwerpen och den sistnämda är tillverkad i ett helt nytt material som heter multicolorreflex. Materialet är ett regnbeständigt material som ger ett synligt regnbågsmönster när det reflekteras i mörkret. En annan nyhet som Hövding lanserar för i år är ett skal i så kallat Outlast-fleece. Materialet värmer när det är kyligt ute och känns samtidigt behagligt mot huden.

Det unika huvudskyddet med sin airbag-lösning har blivit allt vanligare ute på cykelbanorna. Enligt företaget finns idag drygt 60 000 cyklister som använder Hövding. Ursprungligen var det två svenska industridesigners, Terese Alstin och Anna Haubt som skapade Hövding-kragen. De startade företaget år 2010 och att få ut huvudskyddet på marknaden blev en dyr historia. Sammanlagt tog företaget in riskkapital för drygt 130 miljoner kronor. Idag är däremot ingendera av grundarna längre aktiva i företaget som ägs av bland annat Industrifonden, Indigo Capital Partners och LMK Industri.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Livet enligt Pi

4 kommentarer

PutteFox: Låt Pi berätta när han var över dressad i mötet med Patagonia i USA. Det talas om det än idag. #lifeisgood

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842