Impregnering märkt med Bra Miljöval

Brunngård Group har tagit fram en impregneringsspray som har fått märkningen Bra Miljöval. Det är den första impregneringen med den miljömärkningen.

Bra Miljöval är en av de hårdaste miljömärkningarna som finns i Sverige, och märkningen ges till produkter som bidrar till att bevara naturen. Märkningen är den enda i Sverige som drivs av en ideell miljöorganisation och är en oberoende tredje part, det vill säga en part som varken är kopplad till säljaren eller köparen. Naturskyddsföreningens vision är ett samhälle i balans med naturen, och Bra Miljöval bidrar till det genom att lyfta fram produkter i miljömässig framkant. Märkningen underlättar för konsumenter som vill göra skillnad genom att välja miljövänliga alternativ. 

– Våra skovårdsprodukter märkta med Bra Miljöval bygger på en vattenbaserad formula där råvarorna uppfyller krav på biologisk nedbrytbarhet, säger Sandra Grönberg, produktchef för Springyard på Brunngård Group. Impregneringssprayen Springyard Therapy Waterproofing Formula är en impregnering helt fri från fluorkarboner. Precis som övriga Bra Miljöval-märkta produkter i serien uppfyller den också en rad andra krav. Förutom innehållet, som är den viktigaste komponenten i märkningen, ställs även krav på förpackningen och företagets miljöarbete.

Springyard impregneringsspray är, tillsammans med två andra skovårdsprodukter från Springyard, de första produkterna inom kategorin skovård som blivit godkända för märkning med Bra Miljöval.

– Att det nu finns skovårdsprodukter märkta med Bra Miljöval känns jättekul, säger David Gunnarsson, produktansvarig för Bra Miljöval hos Naturskyddsföreningen. Särskilt eftersom Naturskyddsföreningen arbetat med frågan i många år. Produkterna uppfyller en lång rad kriterier som ingår i märkningen. På samtliga ingredienser i produkten ställs strikta krav på bland annat allergiframkallande och hormonstörande ämnen. Även förpackningen granskas och ska klara högt ställda krav. 

Springyard erbjuder tre produkter som är märkt med Bra Miljöval. Springyard Shoe Therapy Cleaning Formula, Springyard Shoe Therapy Renovating Formula och Springyard Shoe Therapy Waterproofing Formula. Alltså tvättmedel, skokräm och impregnering.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla vårt produktsortiment och hålla oss uppdaterade kring senaste forskningsrönen. Vår nya impregneringsspray är en av flera viktiga satsningar inför framtiden, säger Sandra Grönberg.

Impregnering märkt med Bra Miljöval
De tre Bra Miljöval-märkta produkterna från Springyard.