EOS till Sverige nästa år

European Outdoor Summit (EOS) kommer att arrangeras i Sverige nästa år. Beskedet att Sverige kommer att stå värd för detta storevenemang gavs förra veckan när årets EOS avslutades i Italienska Treviso.

Det kommer att bli Malmö som är den stad där topparna inom de europeiska outdoorföretagen träffas nästa höst. EOS har arrangerats i fem år och lockade till exempel i år nästan 300 toppchefer, leverantörer och återförsäljare att komma och lyssna på föredrag, seminarier och nätverka. Årets evenemang ägde rum i Italien i Treviso bara några mil norr om Venedig. Bakom EOS står European Outdoor Group där bland annat Scandinavian Outdoor Group (SOG) ingår.

Det blir för andra gången som EOS arrangeras i Sverige. Förra gången ”toppmötet” ägde rum här hemma var år 2014 i Stockholm. Det kommer att vara SOG som är värd för EOS i Malmö och evenemanget arrangeras i samarbete med ISPO och European Outdoor Group. I år var temat för EOS, ”Kunden i centrum”, och bland talarna fanns bland annat Susan Viscon, vice vd på amerikanska outdoorjätten REI (Recreational Equipment Inc.), Tommaso Bruso operativ chef på Benetton Group och Christoph Centmayer, hållbarhetschef på Bergans.