Post Nord sponsrar Vättern Bike Games

Post Nord sponsrar Vättern Bike Games

Logistikföretaget Post Nord går in som loppvärd under Vättern Bike Games som arrangeras i början av oktober i Motala. Företaget kommer att vara så kallad loppvärd för cyckelcrossloppet som arrangeras under tävlingshelgen.

Publicerad

Vättern Bike Games är ett helt nytt tävlingsevent som arrangeras av Vätternrundan. Avsikten med eventet som arrangeras för första gången i höst  är att samla några av cykelsportens häftigaste grenar under en och samma helg på en och samma plats. Den 6-8 oktober arrangeras därför SM i slopestyle, en 8-timmars lagtävling i MTB och en kvällstävling i cyckelcross. Det är i cykelcrossloppet som Post Nord nu går in som så kallad loppvärd.

- Som sponsor till Svenska Cykelförbundet är Post Nord med och stöttar svensk cykelsport. Vi tycker att det är bra att det tas nya tag för att öka intresset för cykel, framförallt bland ungdomar, säger Nizze Gustavsson på Post Nord.

Cykelcross uppstod ursprungligen när landsvägscyklister ville vinterträna. Men diciplinen växte väldigt snabbt speciellt i Beneluxländerna och lockar i dag stora åskådarmassor till vintertävlingarna. I Sverige är sporten fortfarande relativt liten men är på stark frammarsch.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny landschef för Stadium utsedd

1 kommentar

Wayne: Åsa är helt enkelt fantastisk. Så stolt över min fd BC.

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842