Merida satsar på företagscyklar

Merida Sverige har startat ett koncept som fått namnet Personalcyklar. Idén går ut på att cykelföretaget erbjuder anställda både inom den offentliga sektorn och inom privata företag förmånscyklar.

Konceptet kan liknas vid det som tillämpas vid leasingbilar eller som tidigare fanns för hemdatorer. Arbetsgivaren som nappar på erbjudandet från Merida kan antingen ge den anställda ett bidrag för cykeln eller tillämpa en så kallad bruttolönsjustering. För den anställda blir båda varianterna kostnadsneutrala. Vilket system som ska tillämpas i de enskilda fallen beror helt på det avtal som Merida Sverige och företaget kommer överens om.

– Vi har jobbat med att ta fram det här konceptet en längre tid och nu är vi äntligen på gång. I Sverige finns det ett väldigt fördelaktigt regelverke för förmånscyklar och därför är Sverige det land som vi startar verksamheten i. Vi har inte alls samma regelverk i Norge, förklarar Stian Steen-Olsen, vd för Merida Sverige.

Merida Sverige har redan skrivit de första avtalen med företag och intresset för konceptet är stort i Sverige. När avtalet mellan Merida och företaget är undertecknat så knyter man an en återförsäljare till kunden. På så sätt gynnar konceptet både återförsäljarna och Merida Sverige.