Merida satsar på företagscyklar

Merida satsar på företagscyklar

Merida Sverige har startat ett koncept som fått namnet Personalcyklar. Idén går ut på att cykelföretaget erbjuder anställda både inom den offentliga sektorn och inom privata företag förmånscyklar.

Publicerad

Konceptet kan liknas vid det som tillämpas vid leasingbilar eller som tidigare fanns för hemdatorer. Arbetsgivaren som nappar på erbjudandet från Merida kan antingen ge den anställda ett bidrag för cykeln eller tillämpa en så kallad bruttolönsjustering. För den anställda blir båda varianterna kostnadsneutrala. Vilket system som ska tillämpas i de enskilda fallen beror helt på det avtal som Merida Sverige och företaget kommer överens om.

- Vi har jobbat med att ta fram det här konceptet en längre tid och nu är vi äntligen på gång. I Sverige finns det ett väldigt fördelaktigt regelverke för förmånscyklar och därför är Sverige det land som vi startar verksamheten i. Vi har inte alls samma regelverk i Norge, förklarar Stian Steen-Olsen, vd för Merida Sverige.

Merida Sverige har redan skrivit de första avtalen med företag och intresset för konceptet är stort i Sverige. När avtalet mellan Merida och företaget är undertecknat så knyter man an en återförsäljare till kunden. På så sätt gynnar konceptet både återförsäljarna och Merida Sverige.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Intersport satsar 100 miljoner på att skapa större kundnytta

5 kommentarer

Mera Sport: Fantastisk dribbling!!!! Marcus och Nicolas måste vara goda vänner! Rubriken borde handla om Intersports stora förlust och dåliga resultat, som är/borde vara katastrof för Intersports framtid. Det...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Tema Löpning

  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842