Reebok samarbetar med Jack

Den svenska boxningsvärldsmästaren Badou Jack har skrivit ett samarbetskontrakt med Reebok i Norden. Han kommer bland annat att vara ambassadör för sportvarumärket i alla de fyra nordiska länderna.

Den 33-årige boxaren som är född i Stockholm blev världsmästare i supermellanvikt år 2015 genom segern över Anthony Dirrell. Han har sedan år 2010 varit stationerad i Las Vegas och boxas idag i superstjärnan Floyd Mayweathers stall. Att Badou Jack nu samarbetar med Reebok är därför en fjäder i hatten för Reebok Nordic.

– Vi är otroligt glada över det här samarbetet. Jack kommer att fungera som ambassadör för Reebok här i Norden. Sedan kommer han också att ta aktivt del i vår varumärkeskampanj som vi lanserar till hösten, berättar Filip Lagerbäck, PR Chef på Reebok Nordic, för Sportfack.

I januari i år avsade sig Badou Jack sin WBC-titel i supermellanvikt för att istället gå upp en viktklass till lätt tungvikt. Under några år hade boxaren nämligen varit tvungen att hårdbanta inför matcherna och därför var bytet av viktklass naturligt. Det finns för tillfället långtgående förhandlingar om att Badou Jack kommer att direkt få en titelmatch i den nya viktklassen.