Åre vill satsa på cykelturister

Åre vill satsa på cykelturister

Jämtländska Åre vill jobba aktivt för att öka andelen cykelturister som kommer till orten. Enligt en gemensam arbetsgrupp ska omsättningen av de intäkter som cyklingen genererar öka med hela 20 miljoner fram till år 2025.

Publicerad

Idag uppskattar man att cyklingen i Åre inbringade drygt 32 miljoner kronor till orten förra året. I den summan ingår såväl cykeldagar i Åre Bike Park, uthyrning av cyklar, guidning, logi och restaurangbesök. Den gemensamma arbetsgrupp som bildats i Åre för att främja cyklingen, Biking Åre, sätter nu upp som målsättning att denna summa ska bli närmare 54 miljoner kronor år 2025. För att nå den summan vill Biking Åre att man på orten ska bredda cykelprodukten. Det innebär i praktiken satsningar i både downhillcyklingen i Åre Bike Park och utbyggnader av crosscountryleder av varierande svårighet på olika ställen i kommunen.

Redan nu på sommaren har bygget av en helt ny crosscountryled i Björnen dragit igång. Den omfattar en enklare led ned mot Sadeln och även en barnslinga och grillplats vid Valles skidland. Därutöver kommer också en helt ny crosscountryled att byggas uppe vid VM-platån. Dessa beräknas vara klara redan år 2018.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Oakley vill ut i skogen – storsatsar på MTB

7 kommentarer

Yes Sverige: Mm mm, brukar inte kommentera, men nu måste jag, jag förstår inte Ulriks klagomål, det här är en branschtidning som jobbar för att branschen ska må bra i Sverige. Ulrik verkar bara vara bitter....

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

  • Sportfack 07/08-2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842