Cykelveckan inleddes i Motala

Cykelveckan inleddes i Motala

I Motala har Cykelveckan dragit igång. Redan har närmare 12 000 deltagare fullföljt något av alla de lopp som arrangerades under helgen. Under veckan kommer flera cykellopp och andra aktiviteter att äga rum i Motala.

Publicerad

Precis som Vasaloppet har Vätternrundan vuxit från ett endagars cykellopp till en hel vecka full med olika tävlingar och kringarrangemang. I helgen kördes både Halvvättern, Tjejvättern och MTB-Vättern som tillsammans lockade nästan 12 000 cyklister. I år arrangeras för första gången Retrovättern där deltagarna endast får köra med gamla, klassiska cyklar. Inne i Motala körs också tävlingsloppet Vättern GP under veckan. På fredagen är det sedan dags för den klassiska Vätternrundan som i år har lockat 23 000 deltagare.

För sponsorerna och Vätternrundans samarbetspartners är Cykelveckan ett ypperligt tillfälle att visa upp sig för en stor publik. Därför är till exempel Craft, Stadium, Crescent och Thule på plats under veckan. I Motala har staden också tagit aktivt del i Cykelveckan med en rad arrangemang.  I Stadsparken finns en Activity Zone där bland annat gratiskonserter äger rum. Den gamla genomfarten till Motala har byggts om till en stadsgata och på flera andra gator har också biltrafiken stängts av under Cykelveckan.

 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Gear of the year 2018 – 6 värdiga vinnare!

1 kommentar

magnus larsson: Grattis allesammans! The Bootfitter - wow cool grej!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842