Åre rustar upp leder

I Åre gör man en stor satsning på att förbättra området som en vandringsdestination. I satsningen ingår bland annat en upprustning och vidareutveckling av ledcentraler och leder.

Jämtländska Åre vill förbättra sin profil som en året-runt-destination. En av satsningarna har varit en utveckling av Åre Bike Park som idag rankas högt bland mountainbikecyklister i hela Norden. Men Åre är ett område som också kan erbjuda fina vandringsupplevelser. Därför har nu Åre Destination som uppdrag att samordna utvecklingsarbetet kring Åres spår och leder.  Åre Destination ägs av näringslivet i Åre och är en samverkansplattform för utvecklingen av orten. En del i det arbetet ingår också samarbete med Åretrails.com som är en digital översikt av Årefjällens samtliga leder. På den kan besökarna få dagsfärska uppdateringar om ledernas skick, om underhåll, avstängningar och jaktperioder.

I satsningen ingår också arbeten utmed St Olavsleden på sträckan Undersåker och Tännforsen. Även vandringslederna kring Fröå Gruva och Ulldådalen rustas upp med nya spänger, kavelbroar och med bättre skyltning. Även Skistar har till denna sommar gjort omfattande upprustning av lederna på Åreskutan. Vandringssäsongen i Åre sträcker sig från maj ändra fram till månadsskiftet oktober/november.