MyPakage har en paketlösning

MyPakage har en paketlösning

Niclas Olofsson har en förmåga att hitta produkter som slår. Efter Breos små klockor och SmellWells kuddar är det nu dags för kalsonger från MyPakage. Och Niclas är säker på att det här blir den största succén hittills.

Publicerad

Niclas Olofsson

MyPakages intåg i Sverige började med ett Instagraminlägg för ett par år sedan. Niclas Olofsson såg en bild på ett par kalsonger åtföljda av lovord han aldrig hört i det sammanhanget tidigare. Dessutom hade kalsongerna ett coolt namn: MyPakage.

Nu är inte Niclas den typ av person som registrerar något cool och bara låter det passera. Ser han något han gillar kollar han upp det och ganska snart satt han i ett Skypesamtal med en av grundarna till MyPakage.

– Jag sa att jag ville träffas för att diskutera om att distribuera MyPakage i Sverige men han trodde nog inte riktigt på mig, de hade ju ingen distribution utanför Kanada på den här tiden, berättar Niclas. Men jag kände att det här var något stort och några dagar senare satt jag på ett plan till Vancouver. De fattade ingenting när jag ringde och sa att jag var på plats för att prata.

Det Niclas hade gått igång på, förutom namnet, var konstruktionen på kalsongerna. MyPakage har en tredimensionell påse framtill för att ta hand om "hela paketet". Ungefär på samma sätt som en behå är tredimensionell och av samma anledning: hålla saker och ting på plats på ett skönt sätt. MyPakage kallar konstruktionen för Keyhole Comfort Technology.

– Kalsongerna var verkligen helt fantastiska men grundarna hade en partner som gjorde att jag inte ville göra affärer med dem, säger Niclas. Grundarna var sköna killar och jag sa att jag gärna gör affärer med dem när de fixat sin organisation. 

David Cederqvist

Niclas köpte med en låda kalsonger och sålde vidare till kompisar i Sverige. Alla sa samma sak: Att det var de skönaste kalsongerna de någonsin provat. Niclas förstod att hans första känsla hade varit rätt och hoppades på att grundarna skulle få in nya finansiärer som kändes mer rätt.

Två år senare, i oktober förra året, ringde telefonen och Dez Price, en av grundarna till MyPakage, berättade att de fått nya ägare och anställt Jim Bailey, tidigare Merrell och Red Bull, som ny sälj- och marknadschef. Niclas sa: "Då vill jag satsa på att lansera MyPakage i Norden", och de bestämde sig för att köra.

– Jag insåg att det här skulle bli så stort att jag inte skulle fixa det själv och ringde därför till David Cederquist, säger Niclas. Vi hade snackat om att göra något tillsammans och det här kändes som rätt grej.

– Jag gick igång på en gång och sa "Nu åker vi", säger David. Och det har fullkomligt exploderat.

Både Niclas och David trodde stenhårt på produkten men de ville ha siffror att visa upp innan de tog MyPakage till butikerna. Därför drog de igång en egen e-handel och med hjälp av främst Facebook började de sprida budskapet om kalsongerna. 

Genom att driva en egen e-butik kunde de följa kunderna och deras beställningar. Skulle de komma tillbaka efter första paret och beställa fler? Skulle det dyka upp nya kunder från en ort några dagar efter att första paret levererats dit? Hur stora beställningar skulle killar göra?

Färgglada mönster är ett signum för MyPakage

– Vi ser samma mönster hela tiden, säger David. En kille beställer ett par och tre dagar senare beställer han 3–4 till. En vecka senare kommer det in nya beställningar från samma ort. Det råder ingen tvekan om att kunderna älskar våra kalsonger och snabbt köper på sig flera par, sedan snackar de med sina polare och de köper också och så håller det på.

– När vi marknadsför oss på Facebook tar vi en målgrupp i taget för att se vilka det är som lockas mest av MyPakage, säger Niclas. Ena veckan är det mot campare, nästa vecka mot affärsmän, sedan mot skidåkare och resultatet är alltid detsamma. Försäljningen skjuter fart så fort vi annonserar och precis alla sorters män är intresserade. Jag har aldrig varit med om något liknande och varje dag får vi mail om hur mycket kunderna gillar MyPakage.

David driver även butikerna på Kallfors och Vidbynäs golfbanor och där ställde han upp ett ställ med kalsonger.

– Det är ganska lätt att sälja på en produkt i den här prisklassen till en kille som ska ut och spela en golfrunda, säger David. Han ska gå en mil och vet att det inte är skönt om det skaver. När de kommer tillbaka köper de flesta två par till, det är verkligen helt unikt. Dessutom är det en produkt som hälften av befolkningen använder varje dag året runt.

Nu har de siffror på hur stort intresset är i Sverige. När de nu ska sprida MyPakage över hela landet har intresset varit lika stort från butikerna som från kunderna. Snacket går om MyPakage och redan från start är både Stadium och Länna Sport med.

– Sporthandeln är en viktig kanal för oss och har varit så även för MyPakage i Kanada. Men vi ska inte begränsa oss till sport utan lansera MyPakage även till klädhandeln. Kollektionen är så stor att vi kan dela upp dem mellan de olika kanalerna,, säger Niclas. 

David, Jim Bailey och Niclas Olofsson.

När jag träffar Niclas ochDavid är även MyPakages sälj- och marknadschef Jim Bailey med på mötet. Han är på Europaturné för att bygga upp varumärket utanför Kanada.

– Just nu är Norden vår enda marknad utanför Nordamerika men intresset är stort och jag ska nu åka runt och träffa folk som vill jobba med oss.  Det har gått oerhört fort för MyPakage sedan starten med en årlig tillväxt på 50 procent. Efter fem år omsätter vi redan nästan 200 miljoner kronor och då har vi bara nosat på USA, största marknaden är fortfarande Kanada, säger Jim.

David och Niclas har följt samma modell som MyPakage har använt sig av i Kanada. Få ut produkten på killar och sedan låta dem snacka med sina polare. Plus att använda sociala medier för att sprida budskapet. Nu har företaget blivit så stort att de måste tänka i andra banor och därför har de börjat jobba med reklambyrån Sid Lee som också jobbar med Facebook, The North Face, Samsung och Absolut.

Påsen för paketet – Keyhole Comfort Technology – är själva kärnan till MyPakages framgångar.

– Hittills har varumärket lite byggt sig själv för att produkten har varit så bra och unik, men nu ska vi ta det ett steg till och bli mer synliga. Varumärket har sina rötter i actionsport men vi vill inte fastna där, inte ens fastna i sportens värld. Vi vill vara var mans kalsong, säger Jim

Kollektionen består av boxerkalsonger i två benlängder, briefs och långkalsonger. Huvudmaterialet är fortfarande som vid starten modal men det finns också träningskalsonger i polyester och kalsonger i merinoull för de som vill ha extra värme.

Än så länge finns MyPakage enbart för män men de utvecklar nu en kollektion med damunderkläder och planen är att den ska vara klar till våren 2018.

– Dessutom tittar vi på att utveckla en riktig premiumkollektion i de finaste material vi kan hitta, en kollektion som kommer att säljas via finare herrekiperingar, säger Jim.

Det som började som ett sätt att få till mer heliboarding har blivit en succé och nu ska MyPakage erövra de svenska männen.

 

On
Off

4 kommentarer

 • Spana in Nikes nya reklamfilm

  Spana in Nikes nya reklamfilm

  Globala Nike vågar sig på att både vara roliga och lokala i den nya reklamfilmen "Nothing beats a Londoner". Kolla in den, den visar återigen att humor är det bästa vapnet. Det gäller bara att våga.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 08:12

 • Bra vinter för längd och snowboard

  Bra vinter för längd och snowboard

  Det har varit en snörik vinter i både Europa och USA, och det har eltt till väldigt bra försäljning av längdskidor och snowboards.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:27

 • Kallas och Stinas hemliga vapen

  Kallas och Stinas hemliga vapen

  Charlotte Kalla och Stina Nilsson har inlett OS på bästa tänkbara vis. Vi ska på intet sätt förringa deras toppform och fina teknik, men kanske är det så att även Craft har ett finger med i segrarna.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:18

 • Ledare: Är du rädd för framtiden?

  Ledare: Är du rädd för framtiden?

  Vid årsskiften är det läge för att titta antingen framåt eller bakåt. Jag tycker alltid att det är roligare att titta framåt, så jag ska våga mig på att sia lite om sporthandelsåret 2018. Vad kommer att sälja? Var kommer folk att handla? Vilka innovationer kommer det att snackas om? Hur kommer sportbranschen att utvecklas?

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:04

 • Svag julhandel för sporten

  Svag julhandel för sporten

  Siffrorna för december visar att julhandeln slog rekord igen. För sporthandeln gick det inte lika bra, försäljningen ökade med måttliga 0,9 procent.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 10:01

 • Många vinnare på Ispo

  Många vinnare på Ispo

  Att vinna en Ispo Award är ett kvitto på att ens produkt är riktigt bra. I år var det också extra många nordiska varumärken som prisades.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:39

 • Houdini trollar med klädernas plaggdelar

  Houdini trollar med klädernas plaggdelar

  Du ser ingen skillnad på ett Houdini Rollercoasterplagg och ett vanligt. Ändå kan det vara en av de största revolutionerna för kläder på länge.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:28

 • OutDoor flyttar till München

  OutDoor flyttar till München

  Nu har European Outdoor Group bestämt sig för plats för deras mässa OutDoor. Det blir München från och med 2019.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:49

 • Bäst på Ispo: Oakley React

  Bäst på Ispo: Oakley React

  Av alla nyheter på Ispo, var det nog Oakley React som det snackades mest om. För tre år sedan lanserade Oakley Prizmlinserna, och nu när andra tillverkare kommit med liknande lösningar tyckte Oakley att det var dags dra ifrån igen.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:36

 • Bäst på Ispo: Rottefella Move

  Bäst på Ispo: Rottefella Move

  Vi ska vara helt ärliga och berätta att Rottefellas nya bindning Move har funnits ute i handeln redan i år. Men bara i begränsad upplaga ihop med en Madshusskida. Nästa vinter säljs den löst, och vintern efter det kommer den verkliga revolutionen…

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:30

 • Bäst på Ispo: Craft Fuseknit

  Bäst på Ispo: Craft Fuseknit

  Egentligen är det inte en enskild produkt från Craft som ska lyftas fram. Det är helheten som imponerar väldigt, väldigt mycket.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:26

 • Bäst på Ispo: Merrell Thermo Rogue

  Bäst på Ispo: Merrell Thermo Rogue

  Merrells senaste vandringskänga, Thermo Rogue, tar vandringskängan rakt in i framtiden. Det är en superlätt och samtidigt extremt tålig känga för höst- och vintervandringar.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:21

 • Bäst på Ispo: Cake Kalk

  Bäst på Ispo: Cake Kalk

  Stefans Ytterborns nya satsning, elmotorcykeln Cake, har visats upp för världen. Kolla in Kalk som egentligen inte är en motorcykel.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:13

 • Bäst på Ispo: Tecnica Forge

  Bäst på Ispo: Tecnica Forge

  Tecnica Forge är världens första känga som formas efter kundens fot direkt i butiken. Tekniken är i princip densamma som används i alpina pjäxor. Forge visades upp redan i somras på Outdoor Messe, nu var den en snackis igen.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:09

 • Bäst på Ispo: Bliz Nova

  Bäst på Ispo: Bliz Nova

  Det händer mycket med linser till goggles just nu, och det mesta handlar om att öka kontrasterna i flatljus. Svenska Bliz har tittat på ett par andra problem – optisk brytning och imskydd. Och de har kommit fram till något helt nytt.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:04

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Bäst på Ispo: Bergans Stranda

1 kommentar

Patrik: Hej, Vet ni när den snygga anoraken börjar säljas? Mvh: Patrik

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
 • Ispo Business 01-2018

 • Sportfack 01-2018

 • Sportfack 11-2017

 • Sportfack 10-2017

 • Sportfack 09-2017

 • Sportfack Bike Business 07/08–2017

 • Sportfack 07/08-2017