I helgen ska Nike slå det omöjliga rekordet

I helgen ska Nike slå det omöjliga rekordet

På lördag morgon ska tre specialutvalda Nikelöpare försöka sig på den snudd på omöjliga uppgiften att springa ett maraton på under två timmar.

Publicerad

Vi har tidigare berättat om Nikes planer på att få en av sina löpare att bli den första som springer ett maraton på under två timmar. Världsrekordet idag ligger på 2:02:57 så om någon ska lyckas måste de springa varje kilometer fyra sekunder snabbare än rekordinnehavaren gjorde.

Nikes löpare har jobbat ihop med alla tänkbara specialister och Nike har utvecklat en speciell sko som ska kapa de sekunder som krävs. Vill du läsa allt om rekordförsöket så har Runners World en lång artikel om alla förberedelser.

För att förstå hur fort de här löparna verkligen springer så gjorde tidningen Wired en film där folk från tidningen fick testa hur länge de orkade springa i det tempo som krävs för att slå rekordet. Det är en ganska talande film på sex minuter som är klart värd att se.

 

Loppet startar klockan 05:45 på lördag morgon (6 maj) och vill du följa det så streamas det live här. Loppet springs (körs?) på Monzas motorstadion för att löparna ska rätt fartkänsla. Här är Nikes teaser inför loppet.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

3 kommentarer

Anders Nilsson: Tekniken finns och används redan i plagg från Houdini, lite research hade kanske varit på sin plats även om jag också gillar Woolly's Kickstarter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842