Kari Traa och Active Brands får nya ägare

Kari Traa och Active Brands får nya ägare

Ägarna av Active Brands säljer en stor del av bolaget till FSN Capital för att få in kapital så att de kan satsa ännu mer utanför Norden.

Publicerad

FSN Capital köper en stor andel av Active Brands från Holta Invest. Holta Invest kommer att fortsätta att äga 20 procent av Active Brands och samarbeta med FSN Capital om bolagets utveckling. Dag Teigland, styrelseordförande i Active Brands och vd i Holta Invest, berättar att de är stolta över Active Brands utveckling och optimistiska över framtiden.

– Vi är väldigt nöjda med att få in FSN Capital som vår majoritetsägare, säger Espen Krogstad, vd i Active Brands. Vi levererar stadig växt över alla områden och jag ser fram emot att få jobba vidare med att utveckla bolaget.

– Vi har under en längre period beundrat Active Brands och är imponerade över den plattform Holta Invest har skapat, säger Erik Nelson, partner i FSN Capital.

FSN Capital planerar nu på att bygga vidare på Active Brands starka position i Norden och utveckla marknaderna i Centraleuropa och Nordamerika.

Sedan sin start 2010 så har Active Brands vuxit i rasande fart, sedan 2013 har försäljningen ökat med i snitt 30 procent per år. Active Brands portfölj av varumärken inkluderar bland andra Sweet Protection, Johaug, Kari Traa och Bula. 

 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Det här är Sveriges bästa nätbutiker

2 kommentarer

sportfack: Det stämmer att näthandeln ofta rear, Rille, men det gör även fysisk handel. Vi tror att mycket av rea-beteendet inom onlineshopping även är ett sätt för handlarna att knyta till sig gdpr-säkrade...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842