Icebug blev testvinnare

Icebug blev testvinnare

Det svenska skoföretaget Icebug har blivit bäst-i-test med en av sina skomodeller. Det är det kanadensiska forskningscentret Idapt som testat greppet på vinterskor från över 30 skoföretag.

Publicerad

Det svenska skoföretaget Icebug har blivit berömt för sina löpar-och vinterskor med dubbar. I testet som forskningscentret Idapt genomförde var Icebugs skomodell, Speed M Bugrip den enda skon som klarade kraven på 2 stycken "snöflingor" på den tregradiga skalan. Ett testresultat som väger tungt.

- Vi visste hur väl skorna funkade, så vi var inte direkt överraskande över det fina testresultatet vi fick. Men vi är ju trots det väldigt, väldigt nöjda och glada över att bli testvinnare, säger David Ekelund, vd på Icebug till Sportfack.

Det kanadensiska forskningscentret har utvecklat sitt eget testprogram som är respekterat i skobranschen. Idapt har i sitt forskningscenter i Toronto bland annat byggt olika lutande plan med isigt underlag för att kunna testa greppet på skorna. I testet granskades greppet på flera modeller från över 30 varumärken och Icebugs sko fick det högsta betyget.

- Vi hoppas att det här testet ska hjälpa oss på de stora marknaderna i både Kanada och USA. Båda är stora och viktiga men de har också varit lite svåra marknader för oss, säger David Ekelund.

Icebug har sedan det grundades år 2001 vuxit kraftigt och säljer bra speciellt i Finland, Sverige och Norge. Att få fart på försäljningen även på den amerikanska marknaden vore ett stort lyft för företaget som idag har drygt 30 anställda och omsätter cirka 170 miljoner kronor.

 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Tretorn gör jackor av skräp

1 kommentar

Samuel: Tretorn levererar alltid!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842