Icebug blev testvinnare

Det svenska skoföretaget Icebug har blivit bäst-i-test med en av sina skomodeller. Det är det kanadensiska forskningscentret Idapt som testat greppet på vinterskor från över 30 skoföretag.

Det svenska skoföretaget Icebug har blivit berömt för sina löpar-och vinterskor med dubbar. I testet som forskningscentret Idapt genomförde var Icebugs skomodell, Speed M Bugrip den enda skon som klarade kraven på 2 stycken ”snöflingor” på den tregradiga skalan. Ett testresultat som väger tungt.

– Vi visste hur väl skorna funkade, så vi var inte direkt överraskande över det fina testresultatet vi fick. Men vi är ju trots det väldigt, väldigt nöjda och glada över att bli testvinnare, säger David Ekelund, vd på Icebug till Sportfack.

Det kanadensiska forskningscentret har utvecklat sitt eget testprogram som är respekterat i skobranschen. Idapt har i sitt forskningscenter i Toronto bland annat byggt olika lutande plan med isigt underlag för att kunna testa greppet på skorna. I testet granskades greppet på flera modeller från över 30 varumärken och Icebugs sko fick det högsta betyget.

– Vi hoppas att det här testet ska hjälpa oss på de stora marknaderna i både Kanada och USA. Båda är stora och viktiga men de har också varit lite svåra marknader för oss, säger David Ekelund.

Icebug har sedan det grundades år 2001 vuxit kraftigt och säljer bra speciellt i Finland, Sverige och Norge. Att få fart på försäljningen även på den amerikanska marknaden vore ett stort lyft för företaget som idag har drygt 30 anställda och omsätter cirka 170 miljoner kronor.