Hang Ten kommer tillbaka

Hang Ten kommer tillbaka

Det klassiska surfmärket Hang Ten är på väg tillbaka. Peter Lenerius, tidigare Rehband har fått rättigheterna att relansera märket i norra Europa. Sverige blir först ut redan i sommar och därefter följer övriga Norden nästa år och resten av Europa 2019.

Publicerad

Hang Ten grundades 1960 i Kalifornien och hade sin storhetstid på 80-talet. Rötterna är i surfing men de har också en lång historia med skateboard och BMX. När märket nu gör comeback kommer några av de ursprungliga trycken ock ränderna att användas i plagg med modern passform.

- Vi kommer lansera Hang Ten i Sverige till sommaren och har valt ut ett fåtal streetwear butiker där vi kommer erbjuda en limitera kollektion från Hang Ten originals vilket innefattar original print och design från 60- och 70 talet men med en modern passform som kommer marknadsföras mot personer som attraheras av den amerikanska skate- och surfkulturen. Hang Ten kommer även säljas via utvalda e-handlare och på Hang Ten´s Europeiska hemsida som just nu är under utveckling.

- Vi jobbar just nu med att handplocka duktiga skatare, surfare och snowboardåkare som kan agera starka ambassadörer för Hang Ten i Sverige och övriga Europa. Dessa ska bilda Hang Ten team vilka ska hjälpa oss att utvärdera existerande och utveckla nya produkter anpassade till den europeiska marknaden. Vidare ska Hang Ten team vara med och bygga Hang Ten som varumärke, främst på sociala medier, vilket är en viktig komponent i vår varumärkesstrategi, säger Peter Lenerius. Vi kommer även föra samtal med klubblag och landslag angående långsiktiga samarbeten vilka kommer vara en viktig del i strategin inför OS i Japan 2020 då både surfing och skateboard kommer vara nya OS sporter.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Digital teknik tar Stadium in i framtiden

13 kommentarer

Lars-åke: Jag jobbar med IT och programmering. Kanske därför som jag är på min vakt mot att lämna ifrån mig allt för mycket personlig data. Använder inte Facebook heller! Men min telefon är förstås spårbar som...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Tema Löpning

  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842