Unicykel nöjda med året som gått

Trots en trög start på cykelsäsongen blev 2016 ett bra år för Göteborgsföretaget Unicykel. För vd:n Tommy Lager var det också det första helåret som han jobbade för företaget.

Det var sommaren 2015 som Tommy Lager tog jobbet som vd på det anrika cykelföretaget med Nishikicyklarna. Som en av de första utmaningarna som han var tvungen att ta itu med var uppgifterna om att det fanns skador på framgafflarna på ett antal Nishiki modeller. Unicykel gick omdelbart ut och meddelade att alla dessa ska bytas ut. Det blev sammanlagt 2500 framgafflar som byttes och det visade sig att felet bara hittades hos ett tiotalcyklar.

” Det var extremt viktigt för oss att sköta det här på bästa möjliga sätt. Och det gjorde vi. Om man ska se på något positivt som kom av detta är att jag genast fick en nära och riktigt bra kontakt med våra återförsäljare, berättar Tommy Lager.

En stor del av cykelhandlarna var visserligen bekanta sedan tidigare då Tommy bland annat jobbat som säljrepresentant och produktchef på Duells. Unicykels kontor i Göteborg har under året varit underbemannat vilket har inneburit att han inte kunnat åka ut på så många kundbesök som han hoppats. Däremot har cyklarna sålt väl under 2016. Speciellt damcyklar med lågt insteg sålde så bra att vissa modeller sålde slut.

” Vi vet faktiskt inte varför just de gick så bra i år. Men det var jätte roligt att de var så populära. Vi hade säkert kunnat sälja 500 stycken till om lagren inte blivit tomma, säger Tommy.

Under sitt första år hann inte Tommy vara med och påverka produktionen och produkterna så mycket då framförhållningen i cykelbranschen är så lång. Men nästa års modeller har han däremot haft sitt finger med i spelet.

” Det ser riktigt bra ut. Dessutom har vi fått in ett antal nya återförsäljare vilket också kommer att ge en positivt effekt förm oss nästa år, säger Tommy.

Idag ägs Unicykel av den danska cykelkoncernen HF Christiansen. Det har enligt Unicykel stärkt företaget och där finns det dessutom möjligheter att utveckla samarbetet ytterligare.