Cycleurope satsar på el

Den svenska cykeltillverkaren Cycleurope intensifierar sin produktion av elcyklar på hemmaplan. Under nästa år räknar cykelkoncernen med att tillverka 8000 elcyklar på sin fabrik i Varberg.

Det är ingen hemlighet för någon i cykelbranschen att intresset för elcyklar växer kraftigt i Sverige. Försäljningen av elcyklar ökade förra året från cirka 30 000 sålda elcyklar året innan till 45 000 elcyklar. Ökningen är stor men ändå står elcyklarna fortfarande bara för cirka sju procent av det totala antalet sålda cyklar. I många andra europeiska länder är andelen elcyklar omkring 15-30 procent. Därför är det mer än troligt att den kraftiga ökningen kommer att fortsätta också i Sverige.

För Cycleurope är en viktig orsaken till att företaget väljer att tillverka och utveckla sina elcyklar i Sverige, närheten till cykelfackhandlarna och till de svenska cyklisterna. Det blir lättare för företaget att göra ändringar och justeringar i produktionen då allting finns i hemmaplan. Cycleurope kommer också att fortsätta utvecklingen av det egna elcykelsystemet EGOING som används både i Monark och Crescent-modellerna. Företagsledningen räknar med att fabriken i Varberg ska bli den mest effektiva anläggningen i sitt slag i hela europa.