Salming på handbolls-EM

Salming på handbolls-EM

Det svenska skoföretaget Salming deltar aktivt i handbolls-EM som spelas som bäst i Sverige. Företaget är samarbetspartner med Europeiska Handbollförbundet och förser bland annat alla funktionärerna under EM med skor och plagg.

Publicerad

Skoföretaget Salming har de senaste åren flyttat sitt fokus allt mer på handbollen. Produktutvecklingen av handbollsprodukterna som sker på hemmaplan i Göteborg har resulterat i högklassiga skor som tagits väl emot av både de aktiva och av konsumenterna . Det har också gjort att Salming idag har samarbete både med handbolls-EM men framförallt allt med Champions League i handboll. Det är ett bra betyg för företaget som i sin nisch slåss med de stora, globala skojättarna.

- Jag tror att det beror på att våra produkter tas fram med målsättningen att hjälpa spelarna att bli bättre på plan. Vi säger själv att vi sysslar med "no nonsense" och det stämmer, för våra skor är äkta och högklassiga produkter som fungerar i praktiken, säger Gunnar Oesterreich, marknadsdirektör på Salming.

Satsningen på handbollen har ändå inte betytt att företaget skulle ha minskat sitt engagemang inom innebandyn. Båda sporterna är idag högt prioriterade hos Salming, men att handbollen är viktig för företaget har sin naturliga förklaring.

­- Handbollen är en mycket större sport än innebandyn. Då pratar vi helt andra volymer. Att vi är med som officiell partner under Champions League-finalerna i Tyskland är därför oerhört viktigt för oss. Det är det största inomhusarrangemanget inom sport i Europa vilket gör det till en bra plattform att synas på, säger Gunnar Oesterreich.

Salmings produkter säljs idag i ett 60-tal länder och företaget har egna dotterbolag i Tyskland, Kanada och USA.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

3 kommentarer

Fredrik: Har xxl "glömt" produkt och varumärke eller får dom inte tillgång till vad som helst från leverantörerna som har tröttnat på att få sina varor rödmärkta från start i säsong. Sen tror ja...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842