Riktigt bra oktober för sporthandeln

Lite kyla lagom till lönehelgen i oktober fick kunderna att vallfärda till sportbutikerna. Försäljningen ökade med hela 9,6 procent jämfört med samma månad förra året.

Oktober var ingen bra månad för  detaljhandeln som totalt sett backade med 0,2 procent. För sporthandeln däremot var det en riktigt, riktigt bra månad.

Försäljningen i oktober ökade med hela 9,6 procent för sporthandeln och våra rapporter säger att kylan som kom i slutet av oktober gjorde att folk kom in för att köpa allt som kunde värma dem. Ännu mer rusning blev det när snön kom i början av november så vi gissar att november kommer att vara ännu bättre.

Trenden för året där omsättningen ökar mer än volymen håller i sig. Volymtillväxten för oktober var 7,2 procent och när ökningen i kronor är större än ökningen i volym innebär det att prisnivån har höjts.

Totalt för de tio första månaderna har sporthandeln ökat med 5,2 procent vilket får anses vara mycket bra.

Bästa branschen under oktober månad var heminredning som ökade med 14,9 procent. Därefter kom bokhandeln (+9,8 %) och sedan alltså sporten. Sporthandelns stora konkurrenter kläder och skor hade inte samma drag. Skohandeln ökade med 2,5 procent medan klädhandeln minskade med 1,4 procent.

 

Riktigt bra oktober för sporthandeln
Sporthandelsindex 2013 – 2016