SmellWell tar in finansiärer

SmellWell är en riktig succé och för att hinna med en utladslansering tar de in externt kapital från Bronx Invest.


SmellWell tar in finansiärer
Ammi Schaffler

SmellWell lanserade sin påsar mot odör i skor och annan sportutrustning för bara två år sedan. I Sverige har succén varit total och efter att ha ställt ut på Ispo har intresset från andra länder bara ökat och ökat. För att hinna med en utlandssatsning söker de nu en exportchef och de har dessutom tagit in Bronx Invest som delägare för att få kapital och kunskap om en större utlandssatsning.

– Det viktigaste för oss var att hitta någon med rätt erfarenheter och att personkemin fanns, säger Ammi Schaffler, vd för SmellWell. När vi träffade Lars Gulliksson och hans kollegor i Bronx var det mitt i prick! De står för den ultimata mixen när det gäller kompetens och erfarenheter. Genom en tydlig kanalstrategi för samtliga marknader och ett ökat fokus på produktutveckling och marknadsföring skapar vi nu en plattform som tillåter oss att växa snabbare och bredare. Vi har idag en stark position i Sverige – nu skall vi jobba för att uppnå samma resultat på alla prioriterade marknader. Med Bronx som delägare känner vi oss säkra på att kunna förverkliga våra expansionsplaner på ett tillfredsställande sätt.

SmellWell tar in finansiärer
Lars Gulliksson

Bronx Invest AB ser stora utvecklingsmöjligheter i SmellWell och är imponerade av grundarnas energi och visioner som de vill vara med att realisera.

– Vi delar samma värderingar som grundarna och ser att produkten fyller en tydlig funktion som idag saknas på marknaden. Vi tror stenhårt på varumärket, men är samtidigt ödmjuka inför en internationell expansion av en delvis ny kategori och ett nytt varumärke inte görs över en natt, säger Lars Gullikson. Vi ser vår investering i SmellWell som långsiktig där Bronx kan addera värde och hjälpa SmellWell att ta steget ut på en världsmarknad. Områden som distributionsstruktur, marknadskommunikation och produktutveckling är primära områden som vi tillsammans med den operativa ledningen kommer att fokusera på

I samband med investeringen tar Lars Gulliksson över posten som styrelseordförande i SmellWell.