Pinarello tar ny sats

Det anrika cykelmärket Pinarello gör en omstart i Sverige. Den danska leverantören Egedesö som har Pinarello i Norden har tagit hjälp av sportbranschveteranen Rune Johansson för att lyfta fram det italienska cykelmärket.

Det var ett drygt år sedan som Rune Johansson lämnade sportkonfektionsföretaget Newline. Han hade jobbat där i över 20 år och sett företaget växa och bli ett av de ledande aktörerna på den svenska marknaden. När det danska företaget Egedesö letade efter en person som skulle lyfta deras varumärken på den svenska marknaden kontaktade de honom.­

­- För mig kändes det då som att jag var klar med Newline. Jag tyckte också att Egedesö hade en intressant produktportfölj med en massa starka varumärken som jag trodde på. Jag tyckte att till exempel Pinarello hade underpresterat i Sverige med tanke på vilket starkt namn det har och hur stora de är ute i europa, säger Rune Johansson.

Efter den långa karriären hos Newline hade Rune ett brett och omfattande kontaktnät som kom till användning när han började jobba för Egedesö. Förutom kronjuvelen Pinarello har danskarna också varumärken som Durban, som tillverkar vikbara, urbana cyklar i mellansegmentet. Företaget har också alla Giro-produkterna, förutom försäljningen av hjälmar i Sverige. Därtill kommer etablerade tillbehörstillverkare som FSA, Vision och Finish Line.

– Vi har ett riktigt stark utbud av produkter för cykelhandlarna. Vi riktar oss i första hand till specialisterna men jobbar också med till exempel Sportson. Det gäller att vara ute hos kunderna och gnugga på för att lära känne dem och för att de ska lära känna våra varumärken, berättar Rune.

En annan styrka som Egedesö har, förutom de väletablerade varumärkena, är att leverantören har sitt eget lager i Odense därifrån leveranserna sker snabbt även till Sverige. Därför kan de svenska cykelhandlarna göra väldigt försiktiga grundordrar och sedan be om påfyllning när försäljningen kommer igång.

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Bjarne Egedesø A/S  

    Bjarne Egedesø A/S har i över 75 år varit leverantör till den nordiska cykelbranschen, med ett antal globala ledande varumärken såsom Pinarello, Cervelo, Santa Cruz, Supacaz, Alé, Alé Teamkläder, Vision, Morgan Blue, Vredestein, mm. Med ett stort lager och servicecenter i Odense förser Bjarne Egedesø A/S branschen med starka varumärken.